Sund Kost >> Kost

Er Chokolade Dårligt for Nyrerne?

Skrevet af Samantha Scruggs; Opdateret November 27, 2018

Chokolade, en af naturens mest lækre godbidder i form af kakaobønnen fra, som det er lavet, har mange kendte gavnlige komponenter, herunder antioxidanter, flavonoider, vitaminer og mineraler. Chokolade, eller forbindelser inden for det, ikke har nogen kendte negative effekt på nyrefunktionen. Men, hvis du allerede har en nyresygdom, kan du nødt til at begrænse dit indtag af chokolade på grund af det høje indhold af kalium eller andre mineraler.

Chokolade og Kalium

Hvis du har et fremskredent stadium af kronisk nyresygdom, vil din læge eller diætist kan råde dig til at undgå chokolade på grund af det høje indhold af kalium. I henhold til National Kidney Foundation, hvis dit kalium bliver for høj, kan du have en uregelmæssig hjerterytme eller hjerteanfald. Hvis du har en kronisk nyresygdom, tjekke med din læge for at se, hvis du er tilladt chokolade. Han eller hun vil nok beslutte, baseret på dine kalium laboratorium værdi. Normal kalium er mellem 3,5 og 5,0 milligram per deciliter.

Hjerte-Kar-Fordel

Medmindre du har en nyresygdom, chokolade kan gavne dig og bidrage til at beskytte mod hjertesygdomme. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2012 i "British Medical Journal", " forbrug af 100 gram mørk chokolade dagligt kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdom hos visse patienter. En gennemgang af litteratur, der er offentliggjort i "The Netherlands Journal of Medicine," bemærker, at ifølge nogle undersøgelser, chokolade har en sænkende effekt på blodtryk og blodsukker.

Antioxidanter

Ifølge anmeldelsen i "The Netherlands Journal of Medicine," chokolade indeholder flavonoider, der er kendt antioxidanter, i større mængder end dem, der findes i vin eller te. Antioxidanter reducere frie radikaler, eller forbindelser fra giftige stoffer i kroppen, der skader celler og kan føre til kræft og andre sygdomme. En gennemgang af relevant litteratur diskutere flavonoider, der blev offentliggjort i "Farmakologisk Anmeldelser" i 2000, hedder det, at det er en effektiv antioxidant, som hæmmer oxidativ stress, som kan føre til hjerteanfald, kræft, inflammation, åreforkalkning, eller tilstopning af arterierne.

Overvejelser

På trods af de mange fordele, at chokolade har, det er vigtigt at påpege, at chokolade, især mælk, chokolade, der er højt indhold af mættet fedt, hvilket kan øge kolesterol niveauer, og de fleste chokolade er høj i sukker, som øger blodsukkeret hos diabetikere. Chokolade skal spises i moderate mængder som led i en ellers sund, afbalanceret kost. Mørk chokolade er flere fordele end mælkechokolade på grund af den øgede koncentration af antioxidanter og flavonoider uden så meget tilføjet af mættet fedt og sukker.

Om Forfatteren

Samantha Scruggs er en registreret diætist, der er passioneret omkring ernæring, sund livsstil og motion. Hun arbejder i en klinik med dialyse-patienter. Scruggs fik en bachelor-grad i public health nutrition fra University of North Carolina.

ADVERT

Mest populære