Sund Kost >> Ernæring

Kinesiske Wolfberry Fordele & Doser

Skrevet af Tracey Roizman, D.C.; Opdateret December 20, 2018

Wolfberry, også almindeligt kendt som goji bær, frugt af Lycium chinensis, en stor, rangy busk indfødte til Kina. Værdsat af traditionel Kinesisk naturlæger, wolfberry har været brugt i århundreder, både som fødevare og for mange påståede medicinske fordele. På grund af sin fine struktur, wolfberry ikke modstå shipping og er normalt findes i tørret form eller som en juice. En 1/4-cup servering af tørrede wolfberries indeholder 4 gram protein, 3 gram fiber, 140 procent af dit daglige behov for vitamin A og 20 procent af dit daglige behov for c-vitamin.

Leveren Sundhed

En undersøgelse offentliggjort i juli 2010 "Journal of Ethnopharmacology" fandt, at wolfberry juice kan hjælpe med at beskytte leveren fra oxidation -- skadelige virkninger af toksiner og cellulære affald produkter på DNA, lipider, proteiner og andre vigtige komponenter i cellerne. I vævskultur undersøgelse, leveren celler udsættes for giftstoffer, og derefter behandlet med wolfberry ekstrakt viste færre frie radikaler, reaktive partikler, der forårsager celle skader. Wolfberry også restaureret niveauer af antioxidant enzymer, som forhindrede, at DNA-skader og beskyttet lipider fra at blive oxideret.

Vision Fordele

Beskyttende fordele af wolfberry juice for visuel sundhed blev påvist i ældre deltagere i en undersøgelse offentliggjort i februar 2011 udgave af "Optometry and Vision Science." Frivillige i alderen 65 til 70, forbrugt 13.7 milligram af en mælkebaserede wolfberry supplere dagligt i 90 dage. Resultaterne viste, at færre degenerative indskud, der er kendt som drusen, der kan føre til aldersbetinget macula degeneration. Hertil kommer, at niveauer af carotenoide antioxidanter, zeaxanthin steget med 26 procent i wolfberry-suppleret gruppe i forhold til en kontrolgruppe, der ikke modtager wolfberry. Carotenoid forbindelser, zeaxanthin og lutein bidraget til at vende diabetes-induceret beskadigelse af nethinden i et laboratorium, dyr undersøgelse, der er offentliggjort i September 2011 udgaven af "Eksperimentel Biologi og Medicin." Kost suppleret med 1 procent wolfberry for otte uger produceret den observerede fordele. I en separat vævskultur del af undersøgelsen, der anvendes humane retinale celler, lutein og zeaxanthin tilskud ført til tilsvarende ydelser til retinal struktur.

Hjerte Sundhed

Wolfberry kan hjælpe med at reducere din risiko for hjerte-kar-sygdom, ifølge en undersøgelse offentliggjort i November 2011 udgaven af tidsskriftet "Molekyler." I laboratoriet dyr undersøgelse, høj-fedt kost suppleret med doser på 50 mg af wolfberry uddrag per kilo kropsvægt for otte uger resulterede i lavere niveauer af oxideret kolesterol og mindre skader på leveren i forhold til høj-fedt kost uden tilsat wolfberry juice. Wolfberry også restaureret antioxidant og kolesterol til det normale. Resultaterne af denne foreløbige undersøgelse viser, at wolfberry kan hjælpe med at beskytte kroppen mod skadelige virkninger af toksiner og cellulære affald produkter forbundet med høj-fedt kost.

Immun-Styrke og Forebyggelse af Kræft

Wolfberry juice tilbyder immun-stimulerende fordele, der kan hjælpe med at forhindre visse former for kræft, ifølge en undersøgelse offentliggjort i December 2012 i tidsskriftet "Immunopharmacology." Den polysaccharider i wolfberry, hvoraf den ene er en hybrid molekyle, der indeholder C-vitamin, fremkalde begyndelsen af celledød og hæmme hurtig reproduktion af kræftceller. C-vitamin-polysakkarid molekyle demonstreret evne til at hæmme livmoderhalskræft i en vævskultur undersøgelse offentliggjort i April 2011-udgaven af "Cell Biology og Toksikologi." Forskerne konkluderede, at wolfberry har potentiale som et kosttilskud til forebyggelse af livmoderhalskræft.

Formuleringer og Dosering

For generelle sundhed og wellness, New York University Langone Medical Center anbefaler, herunder 3 til 4 spiseskefulde af wolfberry i din daglige kost. Du kan bruge tørret wolfberry, som du ville rosiner eller anden tørret frugt. Tilføj wolfberries til dine foretrukne trail mix, drys dem på varme eller kolde morgenmadsprodukter, kast ind i salater eller rør dem i muffin-eller hurtig-brød lagkager. Wolfberry er også tilgængelig som en tinktur eller flydende ekstrakt. Konsultere en kyndig sundhedspleje udbyder for at få vejledning og passende dosering, når du bruger wolfberry ekstrakt til behandling af en sygdom.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

ADVERT

Mest populære