Sund Kost >> Kost

Er Kikærter God til Vægttab

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 28, 2018

Super billige, velsmagende og hvis du købe tørrede eller på dåse bønner) langvarig, kikærter fortjener en plads i enhver sundhedsbevidste køkken. Hver servering kommer pakket med næringsstoffer, fra jern, og B-vitaminer. Og kikærter har masser af næringsstoffer, der kan hjælpe dig med at tabe, også. Læs videre for at lære mere om deres vægt tab fordelene, og hvordan du kan bruge kikærter til at slanke ned.

Pakket med Protein

Kikærter tjene som en stor kilde til protein, et næringsstof, som kan hjælpe dig med at tabe vægt. Protein har en høj termisk effekt. Det betyder, at din krop forbrænder en masse energi i form af kalorier, bare bryde protein ned i de enkelte aminosyrer. Protein s termiske effekt er 30 procent, hvilket betyder, at du vil brænde 30 procent af kalorier i løbet af fordøjelsen. Hver kop kikærter har 15 gram protein – hvilket svarer til 60 kalorier " til en værdi af protein – og du vil brænde 18 af de 60 kalorier bare for at bryde det ned. Protein hjælper dig også med at føle sig fuld, så er du mere tilbøjelige til at føle sig tilfredse efter et måltid, der indeholder kikærter, og mindre tilbøjelige til at spise for meget.

Masser af Fiber, For

Kikærter tilbyder også et væld af fiber, et andet næringsstof, der er knyttet til vægttab. Fiber har sin egen "fyld" - effekter, som betyder, at du vil føle dig tilfreds til længere efter dit måltid. Det er også hæmmer frigivelsen af sukker fra din mad ind i din blodbanen, for at holde dit blodsukker mere stabilt. Det er ikke kun godt for din sundhed, men også din talje. Ved at undgå blodsukker-spikes og går ned, kan du undgå sult og trang til at komme med dem. En kop kikærter har 13 gram fiber, som er mere end halvdelen af fiber behov dagligt for kvinder og omkring en tredjedel af det daglige behov for mænd.

Næringsstof Tæthed for Sundt Vægttab

Mens man spiser færre kalorier, end du forbrænder, er afgørende for vægttab, er det lige så vigtigt at sørge for, at de kalorier, der giver masser af ernæring – med andre ord, at du får de kalorier fra fødevarer, der tilbyder masser af ernæringsmæssige værdi. Kikærter passe regningen. De er en god kilde af knogle-bygning næringsstoffer som fosfor og zink, give jern for et sundt kredsløb og tilbyder folat for energi produktion og røde blodlegemer sundhed. Eating næringsstof-rige fødevarer, der hjælper med at holde din energi niveauer op, som du tabe dig, så du føler dig stærk og sund for din træning, i stedet for drænet, træt og fristet til at droppe din vægt tab plan helt.

Holde Portion Kontrol i Tankerne

Mens kikærter har masser af fordele for vægttab, du har brug for at øve portion kontrol. En kop kogte bønner har 269 kalorier. Og mens en kop kikærter blandet med lav-cal retter som grøntsager er nok til et mættende måltid, som er relativt lav i kalorier, vil du ønsker at sørge for, at måle din del for at undgå overspisning. Watch out for fødevarer, der kombinerer kikærter med fedtholdige fødevarer, som cremet kikærter karryretter, hummus og fedtet kikærter salater. Mens disse sunde fødevarer, behøver ikke at være off-grænser på en vægt tab kost, kombinationen af kikærter og fedt kan gøre for en meget høj-kalorie måltid. Måle dine portioner sørg for, at du sporer kalorier præcist, så utilsigtet overspisning ikke stall dine fremskridt.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil og sundhed.

ADVERT

Mest populære