Sund Kost >> Kost

Er Kylling Lever Sundt At Spise

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 21, 2018

Mens kylling er en af de mest almindeligt spist kød, leveren er ofte overset som en uønsket del af fuglen. Kyllingelever indeholder en stor mængde af kolesterol, men den leverer sunde doser af mange vigtige vitaminer og mineraler. Se ud over de traditionelle lever og løg til nye tilberedningsmetoder og det kan måske motivere dig til at give dette kød anden prøve.

Fedt og Kolesterol

En kost lav på fedt, især mættet fedt, kan hjælpe dig med at opretholde en sund vægt og sænke dine chancer for at udvikle kroniske sygdomme som kræft og hjertesygdomme. En kylling lever indeholder 2.86 gram fedt i alt, med 0,9 gram være mættet. Det samme kyllingelever har 248 mg kolesterol. Raske voksne med normalt LDL-kolesterol aflæsninger skal forbruge mindre end 300 mg kolesterol hver dag, American Heart Association rapporter. Kolesterol indhold gør kylling lever kun en lejlighedsvis en del af din kost.

Jern og Zink

En kyllingelever giver en sund dosis af jern og zink. Strygejern giver din krop til at bruge ilt effektivt, og for at gøre nye røde blodlegemer. Dette mineral spiller også en rolle i celledeling og sundhed af dit immunsystem. En jern-mangel kan medføre træthed, nedsat ilt og et svækket immunforsvar. Sunde mænd har brug for 8 milligram jern hver dag og sunde hunner har brug for 18 mg. En kyllingelever giver 5.12 milligram jern. Zink spiller en rolle i sårheling, immunsystem-funktion og celledeling. Voksne hanner har brug for 11 milligram zink hver dag, og kvinder har brug for 8 mg. En kylling lever indeholder 2 mg.

Vitaminer

Kyllingelever er en nærende kilde til B-vitaminer. En kylling lever indeholder 7.41 mikrogram vitamin B12, hvilket er betydeligt mere end de 2,4 mg du har brug for hver dag. Du har brug for vitamin B12 for den sunde funktion af hjernen og nervesystemet og for at forny din blodforsyning. En kylling lever forsyninger 254 mikrogram, 400 mikrogram folinsyre, du har brug for på en daglig basis. Folinsyre mindsker risikoen for visse medfødte misdannelser. Den samme kylling lever indeholder 5,864 internationale enheder af vitamin A, et næringsstof, som er vigtigt for sundheden for dine øjne og hvide blodlegemer. Dette er mere end 2,300 internationale enheder anbefales til kvinder, og de 3.000 internationale enheder anbefales til mænd. Spiser kylling lever på en lejlighedsvis at forhindre, at der i alt for meget A-vitamin, som kan hæmme kroppens evne til at absorbere vitamin D.

Servering Tips

Sauter skiver kylling lever med hakkede løg, kartofler, svampe og peberfrugt til en nærende hash. Puré af kogte kylling lever med en støvregn af olie og dine foretrukne urter og krydderier til en næringsstof-tætte dukkert, at parrene godt med hele korn crackers. Tråd rå kylling lever på spyd med laurbærblade. Grill lever, indtil de bliver faste og krydr med salt og peber. Hak kogt kylling lever, rogn og tilføje dem til en pasta sauce eller skål med kylling noodle suppe.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære