Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Kylling Kråse Sundt?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 21, 2018

En blære, kråsen er et organ, der findes i fordøjelseskanalen af en kylling. Svarende til en mave, blære, kråsen bruges til at slibe op fødevarer fuglen æder. Kråse betragtes som en delikatesse i visse kulturer, og give en sund dosis af visse vitaminer og mineraler. Der er ulemper ved at spise kylling kråse, som nedsætter deres ernæringsmæssige værdi.

Fedt og Kolesterol

En 100-grams portion kylling kråse, som er svarende til omkring 3,5 ounce, indeholder 3 gram fedt i alt, mindre end 1 gram, som er mættet. Hvis du er på udkig efter lavere fedt måder at tilføje protein til din kost, kylling kråse er et sundere valg end at high-fat udskæringer af okse-eller svinekød. Den samme servering af kylling kråse har også 370 mg kolesterol, hvilket er betydeligt mere end de 300 milligram eller mindre, bør du begrænse dig selv til hver dag. En kost lavt indhold af mættet fedt og kolesterol, kan reducere din risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde og visse typer af kræft.

Protein

En portion kylling kråse indeholder en heftig dosis af protein, et næringsstof, der er nødvendige for produktionen af energi. Protein bidrager også til at genopbygge de celler, der udgør dine muskler og væv. For hver 20 pund, du afvejes, du skal spise, 8 gram protein, Harvard School of Public Health rapporter. 3,5 ounce servering af kylling kråse giver 30 gram mod dette mål.

Næringsstoffer

3,5 ounce servering af kylling kråse forsyner dig med 3,2 mg jern-og 4.4 milligram zink. Kvinder har brug for 18 milligram jern og 8 mg zink hver dag. Mænd har brug for 8 milligram jern og 11 milligram zink på en daglig basis. Disse næringsstoffer støtte et sundt immunsystem, fremmer sårheling og støtte i celledeling. Du får også 1.04 mikrogram 2,4 mikrogram B12-vitamin du har brug for hver dag. B12-Vitamin er afgørende for et sundt immunforsvar, og for korrekt neurologiske funktion.

Servering Tips

Gør kylling kråse en lejlighedsvis en del af din kost, fordi de er så højt kolesterol. Skive kogt kylling kråse i en skål med grød eller grøntsagssuppe. Sauteret kylling kråse med olivenolie og løg og tilsæt kogte nudler til et hurtigt måltid med højt proteinindhold. Grill kylling kråse med friske grøntsager til et nærende måltid, der leverer fiber, kalium og vitamin A.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære