Sund Kost >> Ernæring

Gør Kylling Indeholder Gluten?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 21, 2018

Gluten modtager en masse i pressen, og hver gang du vender dig om, at du sandsynligvis møde en anden, der ikke spiser gluten. Mens et lille antal af personer der har cøliaki, en tilstand, der forårsager skade på tarmene, når gluten er indtaget, et større antal af mennesker, der har en gluten følsomhed. Det betyder, at deres kroppe ikke kan tåle gluten, som kan forårsage kvalme, oppustethed og mavesmerter. Finde ud af en gluten-fri kost kan være vanskeligt, men du kan være forvisset om, at det i mange tilfælde, afhængigt af, hvordan det er forberedt, kylling er sikre at spise.

Gluten

Gluten er en type protein, der er fundet i fødevarer med hvede, byg og rug, og for de fleste mennesker er det ikke forårsage nogen symptomer. For andre, gluten kan forårsage en række ubehagelige symptomer. Hvis du falder ind under denne kategori, kan det synes ligetil at eliminere hvede, byg og rug fra din kost, men det er faktisk langt mere kompliceret som du måske tror. Mange produkter bruger hvede, byg og rug som fyldstoffer, aromaer eller fortykningsmidler. Det gør det uendeligt meget sværere at finde fødevarer, der er sikkert for dig at spise.

Kylling og Gluten

Frisk kylling ikke indeholder nogen gluten. I virkeligheden, alle fersk kød, herunder oksekød, svinekød, kalkun, fisk og skaldyr, er gluten-fri valg for at tilføje til din kost. Nøglen er at bruge frisk kød, men uden nogen ekstra ingredienser, i henhold til MayoClinic.com. Når du coat kylling med brød, marinere det eller brød det, chancer er, vil det indeholde gluten. Forlader disse ingredienser fra din kylling vil hjælpe med at sikre, at det fortsat er glutenfri.

Undtagelser til Reglen

Mens frisk kylling er gluten-fri, den måde, det er udarbejdet, kan ændre på det. Stegt kylling er som regel lavet med en melet belægning, som tilføjer gluten til kød. Tilføjelse af saucer eller sovs kan også tilføje gluten til din kylling. De fleste sovs er lavet med mel som et fortykkelsesmiddel, så se efter versioner gjort med majsstivelse i stedet. Læs etiketterne på saucer og springe dem, der indeholder modificerede fødevarer stivelse og malt aroma, fordi disse ingredienser også indeholde gluten.

Forslag

Hvis du planlægger at spise kylling på en restaurant, check for at se, om de har en glutenfri menu i god tid. Der kan spare tid og bekymre dig, hvis du bestiller din kylling entree fra denne menu. Du kan også bestille en almindelig grillet kyllingebryst, men der er risiko for krydskontaminering, hvis andre fødevarer er kogt på samme grill. Glutenfri menuer er normalt mere sikre valg af denne grund.

Når du laver kylling hjemme, holde sig til friske råvarer. Krydr kylling med friske urter og krydderier, der er naturligt glutenfri, og tilføje smag til med friske grøntsager. Hvis du vil have sovs eller sauce, skal du vælge en, der er mærket glutenfri eller lave et selv, så du ved præcis hvilke ingredienser den indeholder.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære