Sund Kost >> Kost

Kikærter & Blodsukker

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 28, 2018

Kikærter, også kaldet garbanzo bønner, er en sund måde at tilføje mere protein og andre vigtige næringsstoffer til dine måltider. De er gode kilder til fibre, jern, fosfor, zink, kalium, magnesium, folat, thiamin, riboflavin og vitamin B-6. Disse bønner kan også sænke din risiko for kræft, hjertesygdom og diabetes, samt at begrænse stigninger i blodsukkeret efter måltider.

Kulhydrater i Kikærter

Kikærter er lavet op på omkring 27 procent kulhydrater. En 1-cup servering af kikærter indeholder 14.5 gram protein 4.3 gram fedt og 45 gram kulhydrater. Selv om 7.9 gram af disse kulhydrater er sukker, en anden 12,5 gram kommer fra kostfibre, som hjælper med at begrænse effekten af kikærter på blodsukkeret. Ved at tælle kulhydrater, trække den mængde af fiber fra den samlede kulhydrater, da fiberen ikke er fordøjet, og ikke øger blodsukkeret, hvilket efterlader dig med 32.5 gram kulhydrater. Da en servering af kulhydrater for en diabetiker er 15 gram kulhydrat, 1 kop kikærter er lig med to portioner af kulhydrater for diabetikere.

Glykæmisk Indeks

Det glykæmiske indeks priser effekten af carbohydrat-holdige fødevarer på blodsukkeret. Fødevarer med et højt glykæmisk indeks kan forårsage store udsving i blodsukkerniveauet efter du spiser dem, mens dem med lavere glykæmisk indeks scorer have mindre effekt på det postprandiale, eller efter et måltid blod glucose niveauer. Det glykæmiske indeks af kikærter er 28, der falder ind under området for lavt glykæmisk indeks fødevarer.

Postprandiale Blodsukker

Indtaget et måltid baseret på kikærter i stedet for hvede fører til lavere postprandiale blodsukker niveauer på både 30 minutter og 60 minutter efter du har spist, samt lavere insulinniveau i blodet 120 minutter efter at have spist, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" i Marts 2004. Dette er mest sandsynligt på grund af den længere mave-tømning gange af kikærter i forhold til hvede.

Effekt på Risiko for Diabetes

Indledende forskning med rotter viser, at kikærter, kan det være gavnligt at sænke diabetes risiko. Rotter fodret med kikærter sammen med en høj-fedt diæt ikke har de samme høje blodsukker og højt insulinniveau efter måltider, som dem, der er fodret med en høj-fedt diæt alene, og havde også bedre insulinresistens scores, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "British Journal of Nutrition" i oktober 2007. Yderligere forskning er nødvendig for at se, om dette også er tilfældet med mennesker, der spiser kikærter.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære