Sund Kost >> Kost

Chia Frø Ernæring

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret November 27, 2018

Når du hører nogen tale om chia frø, kan du høre jingle fra Chia Pet-kommercielle. Men chia frø er mere end en nyhed dekorative planter. Disse små sorte frø er fyldt med ernæringsmæssige godhed, herunder fiber, calcium og hjerte-sunde omega-3 fedtsyrer, og de gør et sundt supplement til en varieret kost.

Grundlæggende Ernæring

Når man overvejer de ernæringsmæssige indhold af chia frø, at det er vigtigt, at du kender det grundlæggende. En 1-ounce servering af chia frø, som er omkring 2 spiseskefulde, har 140 kalorier, 5 gram protein, 12 gram kulhydrater og 9 gram fedt. Mens disse frø er fyldt med god ernæring, de er også en koncentreret kilde til kalorier. Overskydende kalorier fra enhver kilde, selv raske børn, fører til vægt gevinst. Når du tilføjer chia frø til din kost, brug det som en erstatning for noget andet, sådan som andre frø eller nødder, olie, eller slik.

En Hel Lotta Fiber

Med 10 gram fiber pr ounce, chia frø er fyldt med grovfoder. De fleste Amerikanere går glip af mærket, når det kommer til at få nok fibre i deres kost. Kvinder har brug for 25 gram om dagen, og mænd har brug for 38 gram, så en servering af chia frø, der møder 25 til 40 procent af en voksen persons daglige fiber behov. At få nok fibre har en række sundhedsmæssige fordele, herunder at sænke dit kolesterol, forbedre tarm funktion og hjælper med at holde blodsukkeret inden for det normale område.

Rig på Omega-3 Fedtstoffer

Omega-3 fedtsyrer er essentielle fedtstoffer, hvilket betyder, at din krop kan ikke lave dem, så er du nødt til at få dem fra den mad, du spiser. Chia frø indeholder 5 gram omega-3 fedtsyrer per ounce. Den aktuelle tilstrækkelig indtagelse, eller AI, plan for omega-3 fedtstoffer, for voksne er 1,6 gram for mænd og 1,1 gram for kvinder per dag, så chia frø opfylde næsten fem gange dit daglige behov. Højere indtag af omega-3 fedtstoffer, der kan mindske din risiko for hjertesygdomme, kræft og demens.

Det er dog vigtigt at påpege, at de fleste af omega-3 fedtstoffer, der findes i chia frø er i form af alfa-linolensyre, eller ALA. De fleste undersøgelser af de sundhedsmæssige fordele af omega-3 fedtstoffer er blevet gjort på fødevarer rige i eicosapentaensyre, eller EPA, og docosahexaensyre, eller DHA, som er det vigtige fedtstoffer, der findes i fisk.

Kilde til Calcium

Hvis du har en hård tid på at drikke din mælk, og du er bekymret for, at knogle sundhed, chia frø, kan være dit svar. En ounce af chia frø har 180 mg calcium, møde mere end 10 procent af dit daglige behov. Ved sammenligning, en kop mælk er 300 mg calcium. Calcium ikke kun holder dine knogler sunde og stærke, men spiser mere calcium-rige fødevarer kan også hjælpe med at holde dit blodtryk under kontrol, og giver en vis beskyttelse mod visse typer af kræft, såsom colon og rektal cancer.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære