Sund Kost >> Ernæring

Gør Chia Frø Indeholder Tryptophan?

Chia frø er en glimrende kilde til tryptofan, en aminosyre, der fremmer et godt humør, god søvn og en følelse af ro. Fordi den menneskelige krop ikke kan producere tryptofan, der på sin egen, er vi nødt til at få denne vigtige aminosyre fra fødevarer kilder. På grund af dens høje indhold af tryptophan, chia frø er et fordelagtigt supplement til din kost.

Hvad er Tryptofan?

Tryptofan er en aminosyre, der er en forløber for flere vigtige hormoner. Dette betyder, at kroppen bruger tryptofan til at producere disse hormoner, herunder humør-regulering af neurotransmitteren serotonin. Serotonin spiller en rolle i bekæmpelsen af angst, at fremme godt humør og produktion af søvn hormon melatonin.

Tryptofan, der også hjælper kroppen til at producere vigtige B-vitamin, niacin. Fordi kroppen ikke kan producere tryptofan, der på sin egen, folk skal få det fra kilder i kosten såsom chia frø.

Tryptofan i Chia Frø

En one-ounce servering af tørrede chia frø indeholder 202 mg tryptofan. Tryptophan indhold af chia frø er højere end i mange andre frø, herunder sesamfrø med 109 mg per portion, solsikke frø med 97 milligram, græskar frø med 91 mg og hørfrø med 83 mg.

Chia frø er også en rig kilde af andre essentielle aminosyrer, herunder leucin, lysin, tyrosin og arginin. Kombinerede disse aminosyrer bidrage til chia frø er betydeligt indhold af protein, som er omkring 4,5 gram protein per ounce.

Andre Næringsstoffer i Chia Frø

Aminosyrer er ikke den eneste vigtige næringsstoffer i chia frø. De er også en god kilde til kostfibre, med 10,6 gram per one-ounce servering af chia frø. Selvom der ikke er en væsentlig kilde til vitaminer, disse frø er rige på mineraler, herunder calcium, fosfor og kalium. Men chia frø er især værdsat for deres høje koncentration af omega-3 fedtsyrer, som er 4915 milligram per portion. De er en af de få nødder og frø med en højere koncentration af anti-inflammatorisk omega-3 fedtsyrer, end pro-inflammatorisk omega-6 fedtsyrer.

Andre Kilder Til Tryptofan

Tryptofan kan findes i de fleste fødevarer, der indeholder protein, herunder mange Amerikanske kost hæfteklammer. Æg, soja, frø, nødder, fisk og kød, der alle indeholder tryptofan. Soja protein er særlig høj i tryptofan, som er tofu, tang, cod, svinekød og bløddyr.

Om Forfatteren

Elizabeth Brown er en journalist, der dækker sundhed, ernæring, kultur og aktuelle begivenheder. Hun har skrevet til en lang række web og trykte publikationer, herunder sundhed sites som Godt + Godt NYC, Alignyo, og HuffPo at Leve Sundt. Hun er tidligere redaktør-in-chief af women ' s health blog Blisstree.com og redaktør og skribent på AARP.org. Hun har et certifikat i ernæring fra Cornell og en Master of Arts i offentlig kommunikation fra American University.

Foto Credits

  • Hemera Teknologier/PhotoObjects.net/Getty Images
ADVERT

Mest populære