Sund Kost >> Ernæring

Gør Kirsebær Har Fiber?

Skrevet af Karen Lac; Opdateret: November 19, 2018

Kommer sommeren, supermarkeder og markeder er fuld af frugt, herunder kirsebær. Tøv ikke med at få fat i en kurv af dem, når de synes. Kirsebær er ikke bare velsmagende, men er også god for dig. Kirsebær giver en bred vifte af næringsstoffer, der er fiber. Fibre kan bidrage til at reducere risikoen for at udvikle visse sygdomme og fremme intestinal regelmæssighed, samt hjælpe dig med at tabe vægt.

Den Rolle Fiber

Fiber, en form for kulhydrat, der findes i vegetabilske fødevarer, er det ikke nedbrudt af enzymer i tyndtarmen. Der er to typer af fiber, der er uopløselige og opløselige, og hver type fiber spiller en vigtig rolle i at opretholde et godt helbred. Opløselige fibre kan bidrage til at sænke kolesterol og stabilisere blodsukkeret. Uopløselige fibre hjælper med at strømmen af mad og affald gennem tarmene. Både opløselige og uopløselige fibre hjælper du føler dig fuld længere, hvilket igen kan hjælpe dig med at spise mindre.

Betydningen af Fiber

At spise fiber er vigtigt, fordi en høj-fiber kost kan hjælpe med at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdom, diabetes og tyktarmskræft. At få nok fibre hjælper også med at holde dig løbende og forhindrer forstoppelse.

Ernæringseksperter anbefaler, tidskrævende 25 til 30 gram kostfibre fra den mad hver dag. Desværre, de fleste mennesker ikke spiser nok kostfibre. De fleste voksne faktisk kun spiser omkring halvdelen af den anbefalede mængde af fiber-ca 15 gram om dagen.

Mængden af Fiber i Kirsebær

Fødevarer, der er en god kilde til fibre omfatter nødder, frø, grøntsager, hele korn, bælgfrugter og frugt, herunder kirsebær. Frugter indeholder både uopløselige og opløselige fibre og kirsebær er en temmelig anstændigt kilde. Ifølge United States Department of Agriculture, 1/2 kop udstenede kirsebær giver 2 gram fibre, som er 7 til 8 procent af den anbefalede mængde for voksne.

Måder at Spise Kirsebær

Kirsebær allerede smage fantastisk uden at du behøver at gøre noget med dem. Men der er også mange andre måder af at spise dem. Prøv at skære op, friske kirsebær, og tilføjer dem til din yoghurt, müsli eller havregryn. Kast tørrede kirsebær og pekannødder i en spinat salat. Laver en smoothie med frosne kirsebær, en halv banan, mælk og vanille græsk yoghurt. Rør fint-hakkede kirsebær i din cookie, muffin eller brød blander sig for at give dit bagværk nogle sødme, og skære ned på mængden af raffineret sukker i opskrifter.

Om Forfatteren

Når de ikke tage sig af sine to små børn og madlavning i køkkenet, Karen er en freelance skribent af forskellige emner, herunder skønhed, helbred, moderskab, familieliv og børneopdragelse. Hendes skriver om ernæring og sund levevis har optrådt på de hjemmesider, Live Stærk, Tom ' s of Maine, der Arbejder Mor, SFGate og mange andre.

ADVERT

Mest populære