Sund Kost >> Ernæring

Gør Ost Virkelig Constipate Du?

Skrevet af Fred Decker; Opdateret November 21, 2018

Folk visdom, og især folk humor, har længe insisteret på, at ost kan fremme forstoppelse. På trods af dette mangeårige tro, at der har været meget lidt forskning om emnet, og de resultater, tendens til at vise, at ost i og af sig selv vil ikke have en negativ effekt på din regelmæssighed.

Videnskab Har meget Lidt at Sige,

Mad-relaterede undersøgelser er notorisk svært at sætte op, fordi det sjældent er muligt for forskere at kontrollere alt, hvad undersøgelsens forsøgspersoner, der vælger at spise. Det betyder, isolering og udskiftning én bestemt fødevare, såsom ost er svært, medmindre du har testpersoner, der allerede er på en styret og kontrolleret kost.

Plejehjem tilbyde et sådant miljø, og Skandinaviske forskere, der benyttede sig af det til at udføre en af de meget få undersøgelser om ost og forstoppelse. I en artikel udgivet i 1994 i Scandinavian Journal of Gastroenterology, forskere vekslede beboerne på et plejehjem mellem en ost-tung kost og en ost-fri kost. Resultaterne viste ingen forskel i hyppighed og konsekvens af de forsøgspersoner, hvor' afføring, førende forskere til at konkludere, at der ikke er nogen direkte sammenhæng mellem ost og forstoppelse.

Hvad Forårsager Forstoppelse

En række faktorer kan bidrage til forstoppelse. Nogle medicinske betingelser langsom progression af fødevarer gennem mave-tarmkanalen, såsom en form for irritabel tarm syndrom kaldet IBS-C. jerntilskud og antacida, som folk ofte tager uden lægens tilsyn, kan føre til forstoppelse. Så kan visse klasser af lægemidler, herunder narkotika, diuretika, calcium kanal blokkere, visse antikonvulsiva, antispasmodics og antidepressiva.

Simpelthen at blive ældre kan være en faktor, som sandsynligheden for forstoppelse stiger med alderen. De vigtigste årsager til enhver alder, selv om, er mest sandsynligt, manglende fysisk aktivitet og en kost med lavt fiberindhold.

Balancere Din Kost for Regelmæssighed

De Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne tyder på, at voksne indtager 25 til 30 gram eller mere fiber hver dag, afhængigt af alder og køn. Ost er et naturligt højt indhold af protein og fedt, men som et animalsk produkt, det har absolut ingen fiber. Hvis din kost høj i ost, men lav i high-fiber vegetabilske fødevarer, du måske ønsker at skyde skylden på din forstoppelse på ost, men i virkeligheden er den skyldige ville være mangel på fiber. Balancere din kost ved at tilføje flere grøntsager, frugter, bælgfrugter og fuldkorn kan bidrage til at forebygge forstoppelse og fremme regelmæssighed.

At holde Forstoppelse på Bay

Hvis du ofte kæmper med forstoppelse, skære ost ud af din kost vil sandsynligvis ikke hjælpe. Gå videre og nyde det, og gøre nogle andre ændringer i din livsstil i stedet for. De Kostråd har råd her, så godt, fordi motion og kost arbejder sammen om at fremme healthfulness. De foreslår, at mindst 150 minutters moderat aktivitet hver uge, kan medføre en række sundhedsmæssige fordele, hvoraf den ene er forbedret regularitet.

At øge din indtagelse af fiber til de anbefalede niveauer vil hjælpe, også selvom du bør arbejde op for at det langsomt. Du tilføjer for meget fiber i for kort tid kan gøre dig utilpas. Fiber absorberer også en masse fugt fra dit system, så du bliver nødt til at drikke mere væske, mens du rampe opad din indtagelse af fiberrige fødevarer.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok, tidligere restauratør og frodig freelance skribent. En selv-beskrevet "mad-videnskab nørd," han læser akademiske artikler til underholdning. Han blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology. Hans mad og ernæring artikler har optrådt på høj-profil steder, herunder Livestrong, Healthfully, Walgreens.com, LeafTV, GoBankingRates, Vitamix.com og mange andre.

ADVERT

Mest populære