Sund Kost >> Kost

Karakteristika af Lipider

Skrevet af Rebecca Howard; Opdateret December 27, 2018

Lipider henvise til økologisk biokemikalier, såsom fedt, olier, steroler, fosfolipider, lipoproteiner og voksagtig elementer. Lipider lagre energi, er strukturelle komponenter i cellemembranerne og også hjælpe i syntesen af vitaminer og hormoner. Når der er mangel på kulhydrater, din krop nedbryder fedt at frigive kalorier gennem en proces, der kaldes ketose. Ifølge den AMERIKANSKE Food and Drug Administration, er den anbefalede daglige indtagelse af lipider er 65 gram per dag.

Opløselighed

Med undtagelse af fosfolipider, som delvist opløses i vand, lipider er generelt uopløseligt i vand. Dette skyldes, at tilstedeværelsen af langkædede fedtsyrer i deres struktur. Cellemembraner af din krop består af fosfolipider. De bidrager til at skabe en halv-gennemtrængelig barriere mellem celler og det eksterne miljø. Hvis vandopløselige forbindelser, der blev brugt som komponenter i cellemembranerne, de ville ikke være så holdbare, da de ville opløse i vand.

Højt Energi Indhold

Også kendt som kalorie -, massefylde -, energi-densitet er den samlede mængde af kalorier per specifikke vægt af mad. Lipider har høj energitæthed, hvilket betyder, at den mængde energi, de frigive per enhed af masse er høj. 1 gram af en lipid indeholder 9 kalorier per gram, hvilket er omkring 2,25 gange større end proteiner og kulhydrater. Den manglende evne af lipider til at opløse i vand og dermed obligation med, at det betyder, at ingen overskydende vægt er tilføjet til deres eksisterende masse, uden at nogen trinvis stigning i kalorieindhold tæthed.

Fordøjelse og Absorption

I modsætning til kulhydrater og proteiner, lipider knap opløses i vandigt medium i fordøjelsessystemet. Fordøjelsen af lipider, som er udført af en vand-opløseligt enzym, der kaldes lipase, som kun kan handle på overfladen af lipid dråber. Emulgerende --en proces, hvor lipid globuler er brudt ned i små emulsion dråber -- gør fordøjelsen af lipider meget nemmere. Dette er fordi det øger den overflade, der lipase kan handle om at bryde ned og lipider til glycerol og fedtsyrer. Fosfolipider, galdesalte og protein, der er kendt som colipase hjælpe med at emulgere lipid globuler og forhindre dem fra reassociating.

Typer af Lipider

Mens der er flere typer af lipider, de to store fedtstoffer er triglycerider og steroler. Triglycerider indeholder tre molekyler af fedtsyrer og et glycerol molekyle i deres struktur. Da de fungerer som en købmand, triglycerider er en vigtig del af opbevaring fedt eller fedtvæv i kroppen. En sterol er en type af lipid, hvis struktur er sammensat af fire sammenvoksede carbon-ringe og et ilt-molekyle. De mest almindelige sterol er kolesterol, som er en strukturel komponent i cellemembraner. Det er også konverteret til galdesalte og hormoner som testosteron og østrogen.

Om Forfatteren

Rebecca Howard har været en professionel skribent siden 2001, med artikler, der optræder i publikationer som "Canadian Journal of Diabetes." Hun er også medlem af the Canadian Society of Nutrition Management. Howard har en B. S. i ernæring fra Ryerson University og en M. S i anvendt human ernæring fra University of Guelph.

ADVERT

Mest populære