Sund Kost >> Kost

Gøre Visse Fødevarer Udløser Pancreas-Angreb?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret 12 December 2018

Din bugspytkirtel er en kirtel, der er placeret bag din mave. Kirtlen udskiller enzymer og mavesyren at hjælpe din krop med at fordøje maden. Bugspytkirtlen producerer også hormoner, der hjælper med at regulere glucose taget fra din mad. En bugspytkirtlen angreb, eller pancreatitis, der opstår, når bugspytkirtlen bliver betændt og ude af stand til at arbejde ordentligt. Visse fødevarer kan forårsage pancreatitis til at blusse op; undgå dem, kan hjælpe dig med at administrere dine symptomer.

Fedtholdige Fødevarer

Fødevarer med højt indhold af mættede og transfedtsyrer kan udløse pancreatitis. Efter en lav-fedt diæt efter at komme fra et angreb kan forhindre fremtidige angreb, National Digestive Diseases Information rapporter. Fjerne fedt kød, såsom orgel kød, bacon, pepperoni og salami, fra din kost. I stedet, vælge magre udskæringer af oksekød og hvidt kød og kylling. Undgå fedtede madvarer såsom pommes frites og cheeseburgers, fordi de er højt indhold af mættet fedt. Pass på fuldfed mælk, ost og yoghurt samt. Trans fedt er fundet i emballeret bagværk, fastfood og frosne pizzaer. Ikke spiser disse fødevarer, fordi de kan udløse en pancreas angreb.

Raffineret Korn

Fødevarer, der er fremstillet med raffineret korn kan forårsage pancreatitis til at blusse op. Hvidt mel kan øge triglycerid-niveauer, der kan irritere din bugspytkirtel og forårsage et angreb. Spiser ikke brød, morgenmadsprodukter eller pasta lavet med raffineret hvidt mel. Pass på hvide ris samt. Læs ernæring etiketter til at bestemme, hvilken type mel er i din foretrukne korn produkter. Opt for hele hvede brød og pasta og brune ris for at nedsætte risikoen for betændelse i bugspytkirtlen.

Sukker

Fødevarer, der indeholder tilsat sukker er en anden fælles faktor, der udløser betændelse i bugspytkirtlen. Sodavand, kager, småkager og slik indeholder en betydelig mængde af tilsat sukker, og øge din triglycerid-niveauer. Forarbejdede fødevarer, såsom dressinger, syltetøj og frosne snacks indeholder store mængder af sukker, selv om de smager ikke særlig sød. Læs ernæring etiketter og vælge fødevarer, der ikke indeholder store mængder tilsat sukker for at hjælpe med at forhindre et angreb.

Foreslået Fødevarer

Fordi pancreatitis kan øge din risiko for vejrtrækningsproblemer, diabetes, infektioner, nyresvigt, underernæring og kræft i bugspytkirtlen, se på hvad du spiser, er af afgørende betydning. At spise visse fødevarer, der kan hjælpe med at forhindre et angreb og reducere symptomer, University of Maryland Medical Center rapporter. Spise fødevarer med højt indhold af B-vitaminer og jern, som spinat og andre mørke grønne, bladgrøntsager. Frugt og grøntsager indeholder antioxidanter, som kan hjælpe med at forhindre et angreb. Tilføj bær, kirsebær, tomater, squash og peberfrugt til din kost for at øge dit indtag af disse gavnlige antioxidanter. Bruge sunde olier såsom oliven eller raps, til madlavning, til at reducere dit indtag af mættet fedt og transfedt.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære