Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Årsagerne Til Midnat Sult?

Skrevet af Ilissa M. Palmer ; Opdateret 07 December, 2018

Snack angreb sker for selv den mest flittige dieters — men hvis din late-night mellemmåltider er at få dig til at spise flere kalorier, end du har brug for, vil det udløse vægtøgning. Årsagerne til, at du måske står over for sult veer i nat er mange, og du kan løse de fleste af dem, med mindre tweaks til din kost eller spise gange.

Ubalanceret Blodsukker

Blod sukker niveauer ikke bør stige og falde hurtigt, men bør forblive stabile så meget som muligt. Simple kulhydrater, såsom hvidt mel og sukker, der findes i de fleste forarbejdede "snack" fødevarer, omregnes hurtigt til sukker, hvilket medfører en usund stigning i blodsukker. Kroppen så hurtigt, producerer insulin til at forsøge at behandle sukker, hvilket resulterer i en drastisk nedgang. Når dit blodsukker er lavt, skal du måske føler dig usikker, irritabel, ør, svimmel, ængstelig med en hurtig hjerterytme, forvirret eller ekstremt sulten. Du kan også føle dig rastløs eller svedig, og har hovedpine eller dårlige drømme. Mere motion end normalt i løbet af dagen, kan også forårsage lavt blodsukker om natten.

Uregelmæssige Mønstre Måltid

Spise med regelmæssige mellemrum på omkring samme tidspunkt hver dag. Holde dit blodsukker stabilt hele dagen hjælper med at forhindre de sene appetit. Start dagen med en sund og mættende morgenmad, og ikke være bange for at have en sund snack mellem måltiderne for at forhindre, at blodsukkeret bliver for lavt. Nyd en moderat størrelse, middag og overveje en lys snack om to timer før i seng, hvis du føler det er nødvendigt. Snack bør omfatte en sund kulhydrat og protein, såsom æble-skiver, selleri eller carrot sticks dyppet i nøddesmør. Du kan også overveje at skubbe spisetid tilbage til en senere time senere, hvis du jævnligt bliver sulten igen inden sengetid. Dette vil mindske risikoen for at vågne op sulten midt på natten.

Dårlig Ernæring

Når din mad er ikke godt afbalanceret og dit indtag af næringsstoffer er utilstrækkelig, din krop vil lade dig vide, det er ikke at få, hvad det har behov for. Selv når du tager i store mængder af mad, hvis maden ikke er rig på næringsstoffer, og du vil stadig føle sig sulten på trods af, hvor meget du spiser. Fratagelse af kurset kan også være en årsag til sult på ethvert tidspunkt af dagen eller natten.

Spiser en overskydende beløb af sukker eller kulhydrater, samtidig med at der mangler fiber, protein og sunde fedtstoffer i løbet af dagen kan føre til en blod-sukker crash, der forårsager sult sent på aftenen. Undgå simple kulhydrater som sukker og hvidt mel, der hurtigt omdannes til sukker i kroppen.

I stedet vælger komplekse kulhydrater som fuldkorn, grønne bladgrøntsager, bælgfrugter og frugt. Den fiber, der findes i disse fødevarer, der holder dit blodsukker stabilt, samtidig med at du er fuld hele aftenen. Spis velafbalancerede måltider, der omfatter ikke-stivelsesholdige grøntsager, frugt og fuldkorn, og drikke masser af vand. Mad med fedt eller syre, omdannes til sukker ved en langsommere hastighed.

Psykologiske Årsager, og Hormonelle Udsving

Visse hormoner regulerer sult og mæthed. Ghrelin er det hormon, der får dig til at føle dig sulten, mens hormonet leptin fortæller dig, at du er fuld. Under visse fysiologiske betingelser, den normale signaler er skæve, når hormonerne er i ligevægt, og så skal du finde dig selv trang til sukker, fedt og salt. Disse fysiologiske betingelser omfatter stress, søvnmangel eller menstruation. Irrationelle sult kan også være forårsaget af behovet for komfort og følelser, såsom angst, depression og frustration. Den strøm af reklamer kan have en stærk indflydelse så godt, hvis du ser tv fyldt med reklamer for mad før sengetid.

Nat Spise Syndrom

Mennesker med Nat Spise Syndrom rapport symptomer på lavt niveau af sult i morgen, overdreven sult i aften, og første søvnløshed eller svært ved at falde i søvn. Disse mønstre resultere i, at indtagelse af fødevarer, der er lav i de tidlige timer af dagen, så meget højere i de sidste timer af dagen, som griber ind i søvn. Tilstanden er forbundet med fedme, og som en persons vægt stiger, så stiger forekomsten af symptomer. NE er ofte ikke anerkendt eller diagnosticeret af klinikere og behandling metoder er ikke understøttet.

Om Forfatteren

Ilissa Palmer er en Registreret Diaetetiker baseret i North Carolina, med speciale i barndom, familie, og samfund ernæring, mad som medicin og holistisk wellness. Hun har en Master of Science i ernæring og sundhedsfremme fra Simmons College i Boston.

ADVERT

Mest populære