Sund Kost >> Kost

Årsagsfaktorerne & Fødevarer for at Undgå Med Gigt

En smertefuld form for gigt, gigt kan målrette stort set alle led i kroppen, men ses oftest i fodled. Dens umiddelbare årsag er den ophobning af urinsyre krystaller i leddene, som udløser betændelse og smerte. Den tilstand, også kendt som arthritis urica, er behandles med medicin og livsstilsændringer. Undgåelse af visse fødevarer, kan også spille en væsentlig rolle i forebyggelse af akut gigt angreb.

Hyperurikæmi

Den underliggende årsag til gigt er gigt, en ophobning af for høje niveauer af urinsyre i blodet, i henhold til American College of Rheumatology. Din krop naturligt producerer urinsyre, men dens niveauer i blodet kan øges ved indtagelse af høje-purin fødevarer, alkohol og sødet drikkevarer. For de fleste mennesker, for store mængder af urinsyre er elimineret fra kroppen som affald. For en uheldig del af befolkningen, men kroppen enten producerer for meget urinsyre eller er ude af stand til at skylle store mængder af de stoffer, der fører til hyperurikæmi. Som urinsyre bosætter sig i leddene og bløde væv i kroppen, kan det danne needle-lignende krystaller, der forårsager ekstrem smerte, i henhold til Arthritis Foundation.

Risikofaktorer

Køn og alder er blandt de risikofaktorer for gigt, ifølge Mayo Clinic. Mænd generelt har højere niveauer af urinsyre og dermed oftere lider af gigt, end kvinder gør. Urinsyre i kvinder nogle gange spike efter overgangsalderen, hvilket fører til en øget forekomst af gigt i kvinder over 50. Anfald af urinsyregigt for mænd kommer som regel mellem 40 og 50. Andre risikofaktorer omfatter at regelmæssig brug af visse lægemidler, herunder thiazid diuretika og lav-dosis aspirin; underliggende medicinske tilstande, såsom diabetes, forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol; en familie historie af gigt; overdreven brug af alkohol, og en kost højt i puriner.

Fødevarer for at Undgå

Fødevarer med højt indhold af puriner -- med undtagelse af grøntsager -- har en tendens til at øge din krops urinsyre i blodet, ifølge Victor Konshin, forfatter til "at Slå Gigt." Puriner er farveløst, krystallinsk stoffer, der kan omdanne urinsyre ved oxidation. Hvis du er i høj risiko for gigt eller har haft gigt angreb i fortiden, styre fri af høj-purin fødevarer, såsom sardiner, sild, ørred, makrel, ocean aborre, laks, rejer, orgel kød, røget kød og fødevarer, der er udarbejdet med baker ' s eller ølgær. Konshin siger, at kylling, svinekød, kalkun, kalv og alle andre former for kød skal spises med måde. Han peger også på, spiser kun minimale mængder af nødder og frø, bortset fra poppy og solsikkefrø; ost; frugter, undtagen rosiner; korn, undtagen byg og havre.

Bekæmpelse Af Gigt

Hvis kosten foranstaltninger alene ikke kan forhindre gigt angreb, din læge kan ordinere medicin til formål at reducere symptomerne -- inflammation og smerte-og andre stoffer, der kan medvirke til at sænke unormalt højt blodets indhold af urinsyre til at forhindre fremtidige angreb. Medicin i den tidligere kategori inkludere non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen og naproxen natrium, colchicin og kortikosteroider såsom prednison, ifølge Mayo Clinic. Medicin, der hæmmer kroppens produktion af urinsyre omfatter xanthin oxidase hæmmere, såsom allopurinol og febuxostat. Stadig andre medikamenter, herunder probenecid, hjælpe dine nyrer for at skylle overskydende urinsyre fra kroppen.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære