Sund Kost >> Kost

Malle & Sundhed

Skrevet af Christine Grå; Opdateret December 27, 2018

Havkat er især ferskvandsfisk, men saltvand sorter, der er kendt som hogfish, findes også. Havkat får deres navn fra den lange, lige netop-som følehorn, at dekorere deres snuder. Havkat er mild, fast og fedtfattig fisk med en ikke spiselig hud, der skal fjernes inden tilberedningen. Anbefalet madlavning metoder til maller omfatter dampende, krybskytteri, bagning og stegning. Fiske-og gryderetter kan også drage fordel af tilsætning af malle.

Generelt Ernæring

En 3-ounce servering af vilde ferskvand havkat kogt ved hjælp af en tør-madlavning metode giver cirka 89 kalorier, 15.7 gram protein 2.4 gram fedt og 0,6 gram mættet fedt og fibre og kulhydrater. Protein, fedt og mættet fedt indholdet udgør omkring 31 procent, 4 procent og 3 procent af den daglige værdi, henholdsvis.

Vitaminer

Havkat indeholde meget høje niveauer af vitamin B-12, som giver 104 procent af dietary reference indtag i en 3-ounce servering. Vitamin B-12 er ansvarlig for fremstilling af genetisk materiale, normal dannelse af røde blodlegemer og neurologiske sundhed. Tre ounce af malle også levere 16 procent af de DRI af thiamin og 13 procent af de DRI af niacin. Thiamin og niacin støtte i at opretholde en sund appetit, fordøjelse, energi, produktion, neurologiske sundhed og hud-og nerve-vækst. Havkat tilbyder mindre mængder af riboflavin, vitamin B-6, folat og vitamin A.

Mineraler

Maller har høje niveauer af magnesium; en 3-ounce del indeholder 21 procent af DRI ' en. Magnesium spiller en vigtig rolle i sundhed, medvirken i reguleringen af kroppens glukose niveauer, syntese af protein-nukleinsyre og omdannelse af fødevarer til cellulær energi. Havkat giver 8 procent af de DRI af kalium i en lille 3-ounce servering. Kalium er afgørende for at opretholde passende elektrolyt niveau, hvilket bidrager til en nerveimpuls transmission, muskelsammentrækning og sunde hjerte funktion. Havkat tilbyder små mængder af magnesium, zink og jern.

Overvejelser

Selv om malle har en ubetydelig mængde af fedt, en 3-ounce servering indeholder 17 procent af DV-kolesterol, hvilket kan bidrage til hjertesygdomme og slagtilfælde. For at undgå at tilføje yderligere kolesterol til dine maller måltider, undgå madlavning metoder, som involverer smør. I stedet prøve at tilføje dampet, kogt, pocheret eller ovnbagt havkat til salater eller erstatte kød med havkat i tacos og burgere. Undgå fedt - og salt-laden saucer til fordel for frisk citronsaft eller salsa.

Om Forfatteren

Christine Grå begyndte at skrive professionelt i 1997, hvor en handel forlag hyret hende som en assisterende redaktør. Hun skrev sin første manuskript i 1998 og har været der dækker sundhed og ernæring siden 2009. Grå er uddannet med en Bachelor i engelsk litteratur fra University of Michigan.

ADVERT

Mest populære