Sund Kost >> Kost

Hvordan Gulerødder Hjælpe Dig Med At Holde Dig Sund?

Gulerødder giver en meget mere end en boost af vitamin A. De indeholder mange forskellige næringsstoffer, der hjælper med til at opfylde dine daglige behov og beskytte din langsigtede sundhed ved at sænke kolesterol og bekæmpe betændelse. En stor gulerod er kun 30 kalorier og er et fedt-fri kilde på mindst 4 procent af dit daglige behov af 10 essentielle vitaminer og mineraler.

Fiber

Omkring halvdelen af den samlede fiber i gulerødder er uløseligt, og den anden halvdel er opløselig. Uopløselige fibre tilføjer bulk til afføring og forhindrer forstoppelse. Opløselige fibre sænker dit kolesteroltal ved at binde sig med det, og transporterer det ud af din krop. Du behøver ikke at bekymre dig om en stor stigning i blodsukker på grund af det naturlige sukker i gulerødder, fordi opløselige fibre modererer den hastighed, hvormed sukker er absorberet. En stor gulerod er 2 gram af den samlede fiber, eller 5 procent af mændene og 8% af kvinder anbefalede daglige indtag.

Vitamin A

Vitamin A lyder som om det er et næringsstof, men udtrykket refererer til en stor familie af lignende stoffer, der er opdelt i to kategorier: retinoider og carotenoider. Vitamin A, at du er fortrolig med, der er kendt for at holde din vision og huden sund, kommer fra retinoider. Den carotenoider er antioxidanter, men nogle af dem, såsom alfa-caroten, og beta-caroten, kaldes provitamin A karotenoider, fordi din krop kan konvertere dem til retinoider. Gulerødder er en af de bedste fødevarer, kilder til alfa - og beta-caroten. Du vil få 12,028 internationale enheder af vitamin A, der er 400% af dit anbefalede daglige indtag, fra en stor gulerod.

Antioxidanter

Antioxidanter neutraliserer frie radikaler, som stopper den radikale molekyler fra at skade sunde celler. Hvis de ikke er neutraliseret, frie radikaler kan dræbe eller celler til at mutere, og det kan føre til betændelse og kroniske sygdomme som kræft og hjerte-kar-sygdom. Antioxidanter også hjælpe med at beskytte huden mod skader fra sollys ved at neutralisere frie radikaler, der er produceret i respons til ultraviolette stråler. I tillæg til antioxidant karotenoider lutein og zeaxanthin, en stor gulerod forsyninger 3 til 6 procent af dit daglige indtag af fire andre vitale antioxidanter: vitamin C og E, mangan og kobber.

Hjerte Sundhed

På toppen af kolesterol-sænkende fordelene ved fiber, gulerødder indeholder fire næringsstoffer, der understøtter dit hjerte. En stor gulerod forsyninger 2 til 7 procent af dit daglige indtag af magnesium, kalium, folat og vitamin B-6. Kalium hjælper med at sænke blodtrykket ved counter-balancing effekten af indtagelse af for meget natrium. Magnesium sænker blodtrykket ved at afslappe musklerne i dine blodkar, og det hjælper også med at reducere triglycerider. Folat og vitamin B-6 både lavere niveauer af aminosyren homocystein i blodet, hvilket kan gavne dit hjerte, fordi høje niveauer af homocystein er forbundet med hjertesygdom.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære