Sund Kost >> Ernæring

Gør Gulerødder Og Salat Er Kulhydrater?

Skrevet af Erin Coleman, R. D., L. D.; Opdateret November 27, 2018

Selv om gulerødder og salat er ikke klassificeret som kulhydrat-rige fødevarer, de kan hjælpe dig med at opfylde dine kulhydrat-behov og daglige vegetabilske krav. De Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne 2010 foreslår, at du spiser 2.5 kopper af grøntsager hver dag for en 2,000 kalorie diæt. Selv om gulerødder og salat, der både giver nogle kulhydrater, salat indeholder betydeligt færre kulhydrater end gulerødder.

Næringsstoffer i Gulerødder

Selvom gulerødder har generelt ikke er klassificeret som en stivelsesholdige grøntsager, de er ikke ligefrem lav i kulhydrater. Ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture, 1 kop revet gulerødder giver omkring 11 gram kulhydrater. I sammenligning, 1 kop majs -- en stivelses -, kulhydrat-rige grøntsager -- indeholder omkring 27 gram carbs, rapporter, USDA. Gulerødder er også rig på kalium, vitamin A og vitamin K.

Næringsstoffer i Salat

Salat er virkelig en low-carb fødevarer. Det AMERIKANSKE Department of Agriculture rapporter om, at 1 kop hakket grøn pluksalat kun indeholder omkring 1 gram kulhydrater. Bladgrøntsager er også rige på folat, vitamin A og vitamin K. Hvis du er efter en høj-protein, low-carb diæt, lave salat fokus af dine måltider i salater, eller brug det i stedet for tortillas i det uvisse.

Kulhydrat Krav

Kulhydrater er kroppens vigtigste kilde til energi. Institute of Medicine anbefaler, at børn og voksne indtager mindst 130 gram kulhydrater dagligt, gravide kvinder indtager mindst 175 gram og ammende kvinder får mindst 210 gram kulhydrat hver dag. Hvis du arbejder ud regelmæssigt, har du sandsynligvis brug for ekstra kulhydrater. Ifølge Brown University, atleter bør få omkring 65 procent af deres kalorier fra kulhydrater, eller om 325 gram kulhydrat pr dag for en 2,000 kalorie diæt.

Sunde kontra Usunde Kulhydrater

Selv om de kulhydrater, der findes i gulerødder, salat og andre grøntsager er sunde kulhydrater skal du spise på en daglig basis, andre kulhydrater er ikke så sunde og bør indtages i moderate mængder. For eksempel, raffineret korn som hvidt brød og hvide ris, sukker, slik og sukkerholdige drikkevarer give dig kalorier, men få – hvis overhovedet nogen – yderligere næringsstoffer. American Heart Association anbefaler, at kvinder begrænser tilsat sukker til 100 kalorier om dagen, og mænd spiser mere end 150 kalorier om dagen fra tilsat sukker. Ud over grøntsager, andre kilder til sunde kulhydrater omfatter hele korn, bælgfrugter, frugt, nødder, frø og fedtfattig mælk og yoghurt.

Om Forfatteren

Erin Coleman er registreret og har licens diætist. Hun har også en Bachelor of Science i ernæring og har omfattende erfaring med at arbejde som en helse-forfatter og sundhed pædagog. Hendes artikler er udgivet på forskellige sundhed, ernæring og fitness hjemmesider.

ADVERT

Mest populære