Sund Kost >> Ernæring

Er Gulerødder er Godt for Immunforsvaret?

Immunsystemet omfatter flere dele af kroppen, herunder lymfeknuder og fartøjer, milt, hvide blodlegemer, hud og slimhinder slimhinder i luftvejene. Mens immunsystemet behov for proteiner og lipider, som ikke findes i store mængder i grøntsager, det også er afhængig af vitaminer og mineraler, der er rigelige i gulerødder.

Vitamin A

Hud og slimhinder slimhinder i luftveje form barrierer, der forhindrer bakterier og virus i at komme ind i din krop. Vitamin A fastholder disse barrierer ved at holde cellerne sunde og velfungerende. Det hjælper også vækst af hvide blodlegemer, og de skal være til stede for immunsystemet til at aktivere celler, der ødelægger infektioner. A-Vitamin, der også regulerer frigivelsen af immunsystemets celler i tarmen, ifølge forskning offentliggjort i februar 2012-udgaven af "Molekylære Aspekter af Medicin." Mangel på vitamin A kan svække dit immunforsvar og øge risikoen for udvikling af smitsomme sygdomme. En stor gulerod har 12,028 internationale enheder af vitamin A, som er 400 procent af det anbefalede daglige indtag.

C-Vitamin

Som et system-wide antioxidant, vitamin C øger niveauet af antistoffer, der er frigivet under immunforsvaret, stimulerer produktionen af hvide blodlegemer til at ødelægge fremmede bakterier og vira og beskytter hvide blodlegemer fra skader forårsaget af frie radikaler. Det øger også mængden af interferoner, som er proteiner, der er opkaldt efter deres evne til at blande sig med virus vækst inde i kroppen. Spise en stor gulerod giver dig 5 procent af den anbefalede daglige indtag af c-vitamin.

B-Vitaminer

Vitamin B-6 og folat, der er nødvendige for syntese og omsætning af proteiner, der bærer meddelelser om tilstedeværelsen af patogener og den type immunrespons, der er nødvendige. Disse vitaminer også sikre vækst af hvide blodlegemer, der bekæmper infektioner. Du vil få 4 procent af den anbefalede daglige indtag af folat og 8 procent af vitamin B-6 fra en stor gulerod.

E-Vitamin

E-Vitamin beskytter cellemembranerne i hele kroppen, herunder dem, der er i immunsystemet. Opnåelse af en passende mængde af E-vitamin kan være særlig vigtigt for ældre. Som det organ aldre, særlige celler i immunsystemet kaldet T-celler mister deres evne til at bekæmpe vira. E-Vitamin modvirker nogle af de aldersrelaterede problemer i T-celler og kan forbedre deres evne til at bekæmpe infektioner hos ældre er ifølge en undersøgelse offentliggjort i oktober 2008 udgaven af "Journal of Leukocytic Biologi." En stor gulerod har 3 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin E.

Mineraler

Gulerødder indeholder tre mineraler, der er afgørende for immunforsvaret: jern, zink og kobber. En stor gulerod giver 1,5 procent af det anbefalede daglige indtag af zink og 3 procent af jern og kobber. Zink er af afgørende betydning for udviklingen af celler, der angriber bakterier og fremmede stoffer. Strygejern understøtter den inflammatoriske proces, samt væksten af killer celler, der ødelægger virus og nogle tumorceller. Kobber mangel forårsager færre hvide blodlegemer, der reagerer på fremmede stoffer, som kan øge din modtagelighed over for infektioner.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære