Sund Kost >> Ernæring

Er Gulerødder en God Kost Mad?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 27, 2018

Uanset om du damp dem, spiser dem rå eller dyppe dem i cremet hummus, vil du finde trøst i at vide, gulerødder er en perfekt pasform til din kost. De er fyldt med mad komponenter, der vil bremse din fordøjelse til at holde dig fuld, mens revving op din metabolisme. Plus, de er ultra-lav i kalorier, som giver dig noget at gnaske på uden at ødelægge din kost.

Fiber Fordel

Gulerødder, som alle grøntsager er fulde af fiber. Men det er den type fiber i gulerødder, der er til særlig gavn for en kost plan. Omkring 55 procent af fiber i gulerødder er opløselig. Denne type fiber kommer fra de indre dele af celler i planter. Opløselige fiber forbindelser absorbere vand og hjælper cellerne gemme en tilførsel af næringsstoffer til anlægget. I din tarm, fiber gennemgår en lignende proces. De opløselige fibre slutter med væsker, hvilket skaber en tyk gel. Som gel flytter sammen, det fortsætter med at blive tyk og langsom fordøjelse, så vitaminer og mineraler til fuldt ud at absorbere i din tyndtarmen. På grund af det forsinkede fordøjelse, vil du sikkert bemærke, at følelsen fuld i et lille stykke tid efter mellemmåltider om gulerødder. Din trang til at snack senere bør ikke være så stærk.

Skyld-Gratis Snack

Hvis du ser på dine kalorier, vil du blive glad for at vide, at du kan nippe til en stor portion gulerødder uden at skulle bekymre sig om at ødelægge din kost. De er lav i kalorier og stort set fat gratis. Skær en stor gulerod i pinde til mellemmåltid om senere i dag. Du får kun 30 kalorier fra et stort 7 - til 8 1/2-inch gulerod, der vejer 72 gram.

Frynsegoder af Bs

Mens du er slankekure, vil du ønsker at sikre, du har masser af B-vitaminer i din kost. Gulerødder indeholder flere forskellige B-vitaminer som B-6, folat, riboflavin, niacin og thiamin. B-vitaminer arbejder sammen som et team, stole på hinanden for at konvertere alle de kulhydrater, proteiner og fedtstoffer i din kost til energi. Med denne ekstra skub i dit stofskifte, skal du have nok energi til at få dig gennem din dag og magt dig gennem din træning.

Fylde på Vand

En del af den fulde følelse, du får efter at have spist en håndfuld af gulerodsstave skyldes det høje indhold af vand. Vand fylder din mave, forbedring af mæthed, uden at give dig nogen kalorier. Næsten 90 procent af vægten af gulerødder er fra vandet. Du får omkring 2 1/4 ounce af vand bare ved at nyde en stor gulerod. Det kan være nyttigt at drikke et glas vand og spise en gulerod før et måltid.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære