Sund Kost >> Ernæring

Gør Gulerødder Har Kulhydrater eller Sukker i Dem?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 27, 2018

Gulerødder indeholder kulhydrater, og næsten halvdelen af deres samlede kulhydrater består af sukker. I modsætning til sukker i slik og sodavand, sukker i gulerødder ikke har en stor indvirkning på blodsukkeret. Ud over naturlige sukkerarter, en stor gulerod leverer fiber og omkring 400 procent af det anbefalede daglige indtag af vitamin A.

Total Kulhydrater

Den vigtigste opgave for kulhydrater er at levere energi. To typer af kulhydrater, som sukker og stivelse, som består af kæder af sukkermolekyler, der er fordøjet i den simple sukker, glucose. Din hjerne og hver celle i din krop, afhænger af glukose til energi. Hvis du indtager mere end du har brug for, nogle af glukose oplagres som glykogen i musklerne og leveren, hvor det er umiddelbart tilgængelige, når dit aktivitetsniveau stiger. En stor gulerod er 7 gram total kulhydrater, eller 5 procent af din daglige anbefalede indtag af 130 gram.

Sukker

Sukker er simple kulhydrater, som har et eller to molekyler af sukker. Da de er så små, at de er hurtigt absorberet ind i din blodbanen, hvor de giver et boost af energi, men også medføre en stigning i blodsukker. Mest af sukker i en gulerod er saccharose, som er den samme som tabel sukker. Du får 3 gram sukker fra en stor gulerod. Der er ikke en specifik anbefaling for den daglige indtag af naturligt forekommende sukkerarter. De er kun medtaget som en del af din samlede kulhydrater om dagen.

Glykæmisk Score

Det glykæmiske indeks er et værktøj designet til at give dig en idé om, hvor hurtigt og hvor meget blodsukkeret stiger, når du spiser bestemte fødevarer. Hver fødevarer får en score, der er i forhold til glukose, som er en hurtig og mærkbar effekt på blodsukkeret, og bærer en score på 100. Enhver score under 55 er lav, og angiver, at mad har en lille effekt. Selvom gulerødder indeholder sukker og 1 gram stivelse, de har et lavt glykæmisk indeks-score på 35. Lav-glykæmiske indeks kost kan være mere effektiv end høj-glykæmisk kost på at fremme vægttab, kontrollere blodsukkeret, og som regulerer insulin stofskifte, i henhold til en 2014 undersøgelse offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition."

Fiber

Fiber er lavet af mange sukker molekyler, der er forbundet i komplekse strukturer. Din krop har ikke de enzymer, der er nødvendige for at bryde disse kæder af sukker, så fiber passerer gennem dit system uden at blive fordøjet. Omkring halvdelen af fiber i en gulerod er uopløseligt type, der tilføjer bulk til fordøjelses affald, holder den bevæger sig gennem systemet, og forhindrer forstoppelse. Den anden halvdel består af opløselige fibre, der hjælper med at sænke kolesterol og moderate gulerod ' s indvirkning på blodsukkeret ved at bremse optagelsen af sukker. En stor gulerod er 2 gram kostfibre, eller 5 procent af mændene og 8% af kvinder anbefalede daglige indtag.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære