Sund Kost >> Ernæring

Gøre Kulhydrater Hæve Triglycerider?

At have en høj triglycerid-niveauer øger din risiko for fedtlever sygdom, Type 2-diabetes og hjertesygdom, i henhold til American Heart Association, som anbefaler at følge en nærende kost og begrænse mængden af mættet fedt og simple sukkerarter, du bruger til at holde din triglycerider på et sundt niveau. Både typen og mængden af kulhydrater du indtager, kan påvirke din triglycerid-niveauer.

Kulhydrater og Triglycerider

Mennesker, der forsøger at sænke deres triglycerider ofte erstatte fedt med kulhydrater. Samtidig forbruge mindre fedt kan positivt påvirke triglycerider, hvis du vælger den forkerte type af kulhydrater eller reducere dit fedt forbrug for meget med denne kontakt kan give bagslag, så dit triglycerid-niveauer samme eller højere. En høj-kulhydrat kost, der indeholder masser af simple kulhydrater og mindre end 10 procent fedt stimulerer din krop til at producere mere fedtsyrer, ifølge en artikel offentliggjort i "Proceedings of The Society for Experimental Biology and Medicine" i 2000. At have mere fedtsyrer i blodet, der forårsager dine triglycerider at stige proportionalt, da din krop former triglycerider ud af disse fedtsyrer.

Mængden af Kulhydrater

At få mere end 55 procent af dine kalorier fra kulhydrater, kan medføre en stigning i triglycerid-niveauer, ifølge en artikel offentliggjort i "The Journal of Nutrition" i oktober 2001. Denne stigning i triglycerider skyldes primært et fald i din krops evne til at klare triglycerider fra blodet, snarere end en egentlig stigning i mængden af triglycerider, der produceres af kroppen, konstaterer en anden artikel, offentliggjort i "Medicinsk Hypoteser" i 2004.

Type af Kulhydrater

At spise store mængder af raffinerede kulhydrater og simple sukkerarter øger din triglycerid-niveauer. Fruktose er en af de typer af kulhydrater, der er mere tilbøjelige til at hæve triglycerider, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism" i oktober 2011, som fandt, at både fructose og high-fructose corn syrup forhøjede triglycerider mere end glukose. Kulhydrater med et lavt glykæmisk indeks ikke øge triglycerider så meget som dem med et højt glykæmisk indeks, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Ernæring, Stofskifte og Hjerte-kar-Sygdomme" i 2012. Det glykæmiske indeks, der måler, hvor mange fødevarer, der øger dit blodsukker, når du spiser dem. Lav-GI fødevarer, må ikke forårsage stigninger i blodsukkeret som høj-GI fødevarer.

At Opretholde En Sund Triglyceridniveauer

En kost, der indeholder 30% protein, 20% fedt og 50 procent kulhydrater fungerer bedre for at begrænse fedtstoffer end en kost, der indeholder 15 procent protein, 35% fedt og 50 procent kulhydrater, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "The European Journal of Clinical Nutrition" i juni 2010. De kulhydrater, der forbruges bør være primært lav-GI og højt fiberindhold for at holde din triglycerider lav, i henhold til 2004 artikel i "Medicinsk Hypoteser." En undersøgelse offentliggjort i "Diabetes Care" i September 2009 fandt, at en kost, der er relativt høj i både kulhydrater, med 52 procent af de kalorier, fiber, med 28 gram per 1.000 kalorier, mens man er lav på det glykæmiske indeks kan sænke triglycerider.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Thomas Northcut/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære