Sund Kost >> Sunde Måltider

Gøre Kulhydrater Gør Dig Mere Sulten?

Skrevet af Nina K. ; Opdateret 14 December 2018

Raffinerede kulhydrater, såsom hvidt brød, kager og saltkringler, kan smage godt, men de har tendens til at gøre du føler dig sulten kort tid efter, at du spiser dem. De giver også få næringsstoffer, så det er smart at begrænse disse fødevarer i din kost. Du har stadig brug for kulhydrater, men det vigtigste er at vælge nærende valg, der ikke forårsager en sådan trang.

Insulin Virkning

Sukker og raffineret korn er fordøjet hurtigt, hvilket skaber en kraftig stigning i blodsukkeret. I svar, din krop pumper ud af en stor dosis af hormonet insulin, som får blodsukkeret til at falde hurtigt. Dette crash efterlader dig med følelsen af træg og sultne, så kan du tørster flere kulhydrater for at forny din energi. Dette kan skabe en cyklus af overspisning, der ofte er vanskelig at bryde.

Din Hjerne på Raffinerede Kulhydrater

Sammen med, der påvirker insulin niveauer, raffinerede kulhydrater, kan det også påvirke din hjerne, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "The American Journal of Clinical Nutrition" i 2013. På to separate lejligheder, forskere gav deltagerne et måltid med højt glykæmisk indeks fødevarer, -- disse, der skaber en betydelig stigning i blodsukker-og et måltid mad af lav-GI fødevarer, som har en mindre effekt på blodsukkeret. De fandt, at efter høj-GI måltid, emner var mere sulten, og viste større aktivitet i områder af hjernen, der er forbundet med belønning og cravings.

Kulhydrater uden Cravings

Hele naturlige kulhydrat kilder ikke forårsage en stigning i dit blodsukker. Det er fordi, raffineret korn indeholder kun det korn er stivelsesholdige endosperm, mens fuldkorn også indeholder klid og kim, som levere fiber. Fiber hæmmer absorption af kulhydrater i din blodbanen og også fylder din mave til at hjælpe dig med at holde tilfreds længere. Sunde valg, som omfatter hele hvede og pumpernickel-brød, havregryn, quinoa, brune ris. Frugt og grøntsager er også fiber-rige kilder til kulhydrater -- bare se ud for hvide kartofler, som at øge blodsukkeret markant.

En Afbalanceret Kost

For at sikre en korrekt ernæring og hjælpe med at forhindre cravings, vælge en afbalanceret kost, der indeholder sunde kulhydrater, samt passende protein og fedt. Fordi fedt og protein fordøjes langsommere end de fleste kulhydrater, spise nok kan hjælpe dig med at holde fuld længere efter at have spist. Hver dag, 45 til 65 procent af dine kalorier skal komme fra kulhydrater; 20 og 35 procent af kalorier bør komme fra fedt, og 10 til 35 procent af kalorierne kommer fra protein.

Om Forfatteren

Nina K. er en Los Angeles-baserede journalist, som er blevet offentliggjort af USAToday.com, Fitday.com Sund levevis Magasin, Økologisk Myndighed og mange andre print og web-publikationer. Hun har en filosofi-grad fra University of Colorado og en journalistik certifikat fra UCLA.

ADVERT

Mest populære