Sund Kost >> Ernæring

Kulhydrater Og Sunde Kostvaner

Skrevet af Lauretta Claussen; Opdateret juli 20, 2017

I de seneste år er antallet af vægt tab planer, der understreger, reduktion eller eliminering kulhydrater er steget markant. Men på trods af de dårlige rap kulhydrater får, de har et sted i en sund kost. Selv dem, der ønsker at tabe sig, kan høste fordele ved at forstå, hvordan til at optage de rette former for kulhydrater i deres kost.

Hvad er Kulhydrater?

Kulhydrater, fedt og protein er de tre kosten makronæringsstoffer. Der er tre vigtigste typer af carbs: stivelse, kostfibre og sukker. Stivelse findes i fødevarer som korn, kartofler, ærter, majs eller bønner. Fiber kommer fra en bred vifte af plante-fødevarer, herunder grøntsager, frugter, bælgfrugter, kerner og nødder. Sukker kan yderligere opdeles i to typer: et naturligt indhold af sukker og tilsat sukker. Sukker forekommer naturligt i frugt og mejeriprodukter, sukker, men også kan være tilføjet til forarbejdede fødevarer som snacks, kager og korn.

Fordele af Kulhydrater i en Sund Kost

Kulhydrater giver en række fordele, herunder at fungere som kroppens vigtigste kilde til energi. Stivelse og sukkerarter, er brudt ned af kroppen og ind i blodbanen. Dette blod-sukker, eller glucose, er derefter brugt til brændstof kroppens funktioner og fysiske aktiviteter. Fiber fra kulhydrater som fuldkorn og vegetabilske fødevarer,i mellemtiden, kan gøre du føler fyldigere længere, medvirken i vægttab. Fiber forbrug har vist sig at reducere risikoen for fedme og hjerte-kar-sygdom.

"Dårlige" kulhydrater

Men alle kulhydrater er ikke skabt lige. Du bør undgå tilsat sukker, der findes i forarbejdede fødevarer. Dette sukker giver ingen ernæringsmæssige fordele, og kan føre til sundhedsproblemer såsom vægtøgning og huller i tænderne. Det er også bedst at begrænse dit forbrug af frugt, juice, fordi disse indeholder alle de sukker fra hele frugt uden den sunde fiber. Når du vælger korn, så prøv at vælge fuldkorn snarere end raffineret; disse giver en større ernæring. Dem, der ser deres vægt kan vælge at spise en lavere carb kost, fordi overskydende glukose kan blive lagret som fedt.

Anbefalede Niveauer

Mængden af kulhydrater i din kost kan variere, men 2010 Dietary Guidelines for Americans anbefaler kulhydrater udgør 45 til 65 procent af din samlede daglige kalorier. Det betyder, at folk på en 2,000 kalorie diæt bør spise mellem 225 og 325 gram kulhydrater om dagen. Selvom fødevarer ofte bære mærker, såsom "Lav Carb" the Food and Drug Administration ikke regulere disse etiketter, så der er ingen definitiv betydning. Den sikreste måde til at bestemme antallet af kulhydrater i en fødevare, er at tjekke næringsdeklarationen.

Om Forfatteren

Lauretta Claussen har været at skrive professionelt siden 1999. Med speciale i sundhed og fitness emner, hendes arbejde er blevet udgivet af et udvalg af trykte og online medier. Hun fik sin grad i journalistik fra Lewis Universitet i 2001.

Foto Credits

  • Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære