Sund Kost >> Kost

Gøre Kulhydrater Tur til Sukker, Når de Fordøjes?

Skrevet af Suzanne Fantar; Opdateret: 06 December, 2018

Det AMERIKANSKE Department of Agriculture mener, at kulhydrater er den fremherskende næringsstoffer i en afbalanceret kost. Faktisk, ifølge USDA anbefalinger, den gennemsnitlige voksne skal få 45 til 65 procent af den daglige kalorier fra kulhydrater. Det skyldes, at kulhydrater er kroppens primære brændstof kilde. Med undtagelse af fibre, kulhydrater magt kemiske reaktioner i alle kroppens væv og er især vigtig for normal hjerne, nyre-og muskelfunktion. Under fordøjelsen, din krop nedbryder kulhydrater til sukker, som før absorbere og bruger dem til energi.

Kulhydrat Klassificering

Sukker enheder er byggestenene af kulhydrater og antallet af enheder, der bestemmer typen af kulhydrat. Monosaccharider, for eksempel, er enkelt-enhed kulhydrater. Som eksempler kan nævnes glukose, galactose og fructose). Du kan også vide, glukose og fruktose, som blod sukker og frugtsukker, hhv. Disaccharider, på den anden side, indeholder to sukker-enheder, mens oligosaccharider kan indeholde tre til 12 enheder. Saccharose-også kendt som tabel sukker -- er et eksempel på et disaccharid. Polysaccharider indeholder mere end 12 sukker enheder og kan være hundredvis af enheder lang. Stivelse, for eksempel, er polysaccharider, som er opløselige i vand.

Kulhydrat Fordøjelse

Formålet med kulhydrat fordøjelse er at frigøre enkelt sukkerarter din krop kan absorbere og i sidste ende brug for energi. Derfor, kun kulhydrater med to eller mere sukker enheder gå gennem fordøjelsen. Processen begynder i munden. Som du tygge maden, spyt enzymer begynde at bryde lange kæder af kulhydrater til mindre sukker kæder. Processen stopper midlertidigt i maven på grund af den syre niveau, for at genoptage inden for dine tarme. Din spytkirtlerne, pancreas og tarmens celler frigive sukker-specifikke enzymer, som power hver fase af kulhydrat fordøjelse.

Fordøjelige Kulhydrater

Er stivelsesholdige fødevarer såsom kartofler og korn, er vigtige kulhydrat kilder. Stivelse gå gennem en to-trins fordøjelse processen. For det første en gruppe af enzymer kaldet amylases bryde dem op i mindre kæder af maltose i din mund og øvre tarm. Derefter enzymet maltase pauser maltose kæder i én glukose-molekyler, som de går videre ned til din tarm. I modsætning, det disaccharider og oligosakkarider i din mad forbliver relativt ufordøjet, indtil de indtaster dit lille tarm. Der, går de igennem en one-step fordøjelse processen. For eksempel, de enzymer, der laktase og sucrase fordøje mælk, sukker og tabel sukker, hhv.

Ufordøjelige Kulhydrater

Fiber er en undtagelse blandt kulhydrater, fordi din krop ikke har de nødvendige kemiske maskiner til at fordøje det og vende det til sukker. Det går gennem dit liv forholdsvis uændret, tilføjer bulk og blødgøre afføringen for forbedret affald afskaffelse. Fiber-rige fødevarer omfatter frugt, grøntsager og hele korn.

Overvejelser

Der er lidt monosakkarid indhold i en ikke-vegetarisk kost, siger biokemiker Pamela C. Champe i "Lipincott er Illustreret Anmeldelser." Kulhydrat fordøjelse skal ske til at frigive nok sukker molekyler fra fødevarer og holde din krop i gang. Din krop i sidste ende omdanner kulhydrater til glukose eller blodsukker. Glukose ind i din blodbanen gennem din tarm og rejser til forskellige organer til brug som energikilde eller til leveren til opbevaring.

Om Forfatteren

Suzanne Fantar har været at skrive online siden 2009 for at få afløb for sin passion for fitness, ernæring og sundhed. Hun nyder at forske og skrive om sundhed, men også tager interesse i familiens problemer, poesi, musik, Kristus, natur og læring. Hun har en bachelor-grad i biologi fra Goucher College og en MBA i healthcare management fra University of Baltimore.

ADVERT

Mest populære