Sund Kost >> Sunde Måltider

Kulhydrater & Serotonin

Kulhydrater kan påvirke niveauet af serotonin, men kun indirekte. Spise kulhydrater sammen med protein-rige fødevarer kan øge mængden af tryptofan i din hjerne; tryptofan, der derefter omdannes til serotonin. Der er dog ingen garanti for, at du vil ændre niveauet af serotonin ved blot at justere dit carb indtag. Andre ernæringsmæssige variabler, samt faktorer relateret til din kost, såsom søvn og motion, har også indflydelse på serotonin produktion.

Serotonin Overblik

Som en neurotransmitter, serotonin bærer signaler mellem nerver. I hjernen, serotonin regulerer humør, smerter opfattelse, sult og søvn cyklusser. Det er også aktiv i din tarm, men kulhydrater kun påvirker serotonin i din hjerne. En struktur, kaldet blod-hjerne-barriere, der bestemmer, hvilke stoffer i blodbanen komme igennem til din hjerne. Da den barriere, der blokerer serotonin, det skal syntetiseres i hjernen fra en aminosyre kaldet tryptophan.

Tryptofan ' s Rolle

Tryptophan er en essentiel aminosyre, så skal det være opnået gennem din kost. Efter det er indtaget, tryptofan, der får adgang til din hjerne gennem et transportsystem, der er indbygget i blod-hjerne-barrieren. Men, det konkurrerer med andre aminosyrer til at få adgang til den samme transport strukturer. Tryptofan er i undertal, fordi fødevarer indeholder en større andel af andre aminosyrer, så chancerne for at komme ind i din hjerne er lav. De bedste kilder til tryptofan er fjerkræ, fisk, kød, mælk og mejeriprodukter, æg, soja-produkter og nødder.

Virkningen af Kulhydrater

Når du indtager sukker og stivelse, din bugspytkirtlen frigiver insulin, som er ansvarlig for transport af sukker fra blodet ind i cellerne. Insulin nedsætter også mængden af aminosyrer i blodet, bortset fra tryptofan, som undgår insulin indflydelse, fordi det har en tendens til at binde med det protein, albumin. Som et resultat, den koncentration af tryptofan stiger, og flere transporter på tværs af blod-hjerne-barrieren.

Valg Af Kulhydrater

Mens kulhydrater øger niveauet af tryptofan i din hjerne, og højere niveauer af tryptophan resultere i mere serotonin, blot at tilføje carbs ikke garantere, at du vil øge serotonin-niveauet. Nogle komplekse kulhydrater, såsom brune ris og bønner, er også gode kilder til protein, og serotonin syntese går ned, når du spiser store mængder af aminosyrer, der i henhold til "Encyclopedia of Neuroscience." Mens simple kulhydrater, såsom forarbejdede hvidt brød og bagværk, vil udløse insulin uden at tilføje meget protein, frisk frugt tilbyde et sundere alternativ.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Goodshoot/Getty Images
ADVERT

Mest populære