Sund Kost >> Kost

De Kulhydrater, Der forsyner Kroppen Med Langvarig Energi

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 17 December 2018

På trods af den overflod af lav-kulhydrat kost, du ikke ønsker at begrænse din kulhydrat indtagelse af for meget. Hvis du ønsker, at langvarig energi, vil du nødt til at forbruge kulhydrater. Mellem 40 procent og 60 procent af dine kalorier skal komme fra kulhydrater, med den type af kulhydrater, du spiser, påvirker hvor lang tid varede den resulterende energi-boost vil være.

Energi Fra Kulhydrater

Kulhydrater giver den samme mængde energi i form af kalorier som protein, med 4 kalorier per gram, men mindre end fedt, med 9 kalorier per gram. Både stivelse og sukker, der giver dig energi, men kostfibre, den tredje type af kulhydrat, passerer gennem fordøjelsessystemet det meste er uændret, og ikke giver den samme mængde energi. Fiber giver en lille mængde af energi, når bakterier nedbryde nogle typer af fiber i de store tarme.

Kulhydrater for Langvarig Energi

Mens både sukker og stivelse give den samme mængde kalorier, det er ikke alle typer af kulhydrater vil give dig langvarig energi. Komplekse kulhydrater såsom stivelse, er fordøjet langsommere og dermed give dig længere-varende energi end simple kulhydrater, som sukker. Stivelsesholdige fødevarer, som normalt indeholder flere næringsstoffer, der kan øge din energi niveauer og efterlader dig følelsen fuld længere end simple sukkerarter.

Eksempler på Komplekse Kulhydrater

Komplekse kulhydrater er lavet af masser af sukker kombineret sammen. Kilder af komplekse kulhydrater, som vil give dig langvarig energi omfatter hele korn, frugter og grøntsager. Popcorn, brune ris, vilde ris, quinoa, byg, havregryn, bulgur og boghvede er eksempler på fuldkorn. Stivelsesholdige grøntsager omfatter majs, kartofler, ærter og tørrede bønner.

Andre Overvejelser

Mens sukkerholdige fødevarer kan give dig en hurtig briste af energi, vil det ikke vare. Disse sukker-siv er normalt efterfulgt af nedbrud, så insulin flytter sukker ud af blodet, der efterlader dig til at føle dig mere træt, end før, du spiste den sukkerholdige fødevarer. Vælge fødevarer med højt i fiber i stedet, fordi selvom fiber i sig selv ikke giver meget energi, det forsinker tømning af maven til at hjælpe, der giver længere-varende energi.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Polka Dot Images/Polka Dot/Getty Images
ADVERT

Mest populære