Sund Kost >> Kost

Er Kulhydrater Opfedning?

Skrevet af Kristy Lee Wilson; Opdateret juli 20, 2017

Kulhydrat forvirring er overalt. Fad kostvaner, konstant at sende det budskab, at kulhydrater er opfedning. Ikke sandt! Overskydende kalorier -- uanset kilden -- er opfedning. Hvis du spiser for meget af noget mad, uden at bruge de kalorier, du indtager, vil din vægt øges. Med hensyn til kulhydrater, er det normalt, hvad der er føjet til disse fødevarer, der er opfedning: smør på brød, creme fraiche på kartofler og cremet saucer på pasta. Kulhydrater er kroppens vigtigste brændstof kilde og er en forudsætning for liv.

Kulhydrat Grundlæggende

Den vigtigste rolle for kulhydrater til brændstof din hjerne og krop, som er målt i kalorier. For visse af kroppens systemer, såsom hjernen og nervesystemet, kulhydrater er det foretrukne brændsel. Når carb indtag er for lav, din krop ender med at bryde muskel brændstof. Ifølge den Amerikanske Diætetiske Association, den mindste anbefalede indtagelsen af kulhydrater er nødvendig for at opfylde basale behov for energi og forsyne hjernen med nok glukose for at fungere optimalt er 130 gram per dag.

Kulhydrat Kategorier

Kulhydrater er opdelt i to kategorier: komplekse kulhydrater og simple kulhydrater. Simple kulhydrater omfatter naturligt forekommende sukkerarter findes i frisk frugt og visse grøntsager samt i mælk og mejeriprodukter. Tabel sukker, sirup og honning, er andre eksempler på simple sukkerarter. Komplekse kulhydrater omfatter stivelse og fiber. Fiber findes i rigelige mængder i planter, især i de ydre dele af korn, frugter, de fleste grøntsager og bælgfrugter. Rige kilder af stivelse omfatter ris, hvede og majs. Komplekse kulhydrater er tænkt til at være den mest værdifulde næringsstoffer i kosten.

Kulhydrater i Kosten

Kulhydrater er nødvendige for at få kroppen til at fungere optimalt. Ifølge Registreret Diaetetiker John Berardi, de bedste kulhydrater til at tilføje til din kost "er langsom fordøje, uforarbejdede, højt fiber indhold af kulhydrater." Disse har tendens til at indeholder højere niveauer af vitaminer og mineraler, og hjælpe med at styre daglige mad indtag. Den samlede mængde af indtag nødvendig variabel, baseret på kropsstørrelse og aktivitetsniveau. Generelle kostråd tyder på, at kulhydrater giver cirka 50 til 60 procent af din daglige energi-indtag.

Kulhydrater til Vægttab

En kost rig på komplekse kulhydrater, stivelse og fibre, der er en vigtig tilføjelse til ethvert vægttab og vægt vedligeholdelse plan. Fylde op på masser af næringsstof-tætte kulhydrater som fuldkorn, grøntsager, frisk frugt og bælgfrugter. Kulhydrater er ikke alle dårlige. Husk, det er de overskydende kalorier fra alle fødevarer, der vil føre til vægtøgning over tid.

Om Forfatteren

Kristy Lee Wilson er en tidligere Cirque du Soleil performer, Sharecare fitness ekspert, bestseller forfatter, en international foredragsholder, certificeret personlig træner og unge fitness-specialist. En elite atlet fra en meget ung alder, Wilson ' s vigtigste opgave er at motivere, inspirere og uddanne så mange mennesker som muligt til at leve til deres fulde potentiale.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære