Sund Kost >> Ernæring

Kulhydrater i Butternut Squash og Gulerødder

Skrevet af Kristian Mortensen; Opdateret November 21, 2018

Ristede butternut squash med oksesteg og kartofler på en kølig efterårsdag, eller en håndfuld kolde baby gulerødder på en varm sommer eftermiddag er både ideelle måder at få en del af din daglige anbefalede mængde af kulhydrater. Nogle fad kostvaner måske har du mener, at kulhydrater er fjenden, når det i virkeligheden halvdelen af dine kalorier skal komme fra kulhydrater. Din krop har brug for kulhydrater til energi, om du kører en maraton eller bare sove og trække vejret.

Funktion af Kulhydrater

Sukker, stivelse og fibre er typer af kulhydrater. Sukker og stivelse er din krop en kilde til energi. Din krop nedbryder stivelse til sukker til at blive brugt i dine celler, så de kan fungere korrekt. Fiber holder din mave-tarm-system fungerer smidigt. Fiber har også vist sig at hjælpe med at forhindre hjerte-kar-sygdomme og kan beskytte mod fedme og visse typer af diabetes.

Anbefalede Indtag

Den anbefalede daglige dosis for kulhydrater er 45 til 55 procent, eller omkring halvdelen, af dine daglige kalorier. Antallet af kalorier du bør spise hver dag, er baseret på din alder, køn, størrelse og aktivitetsniveau. Hvis du indtager 2.000 kalorier om dagen, 900 til 1100 af de kalorier skal komme fra kulhydrater. Der er fire kalorier i et gram kulhydrater, så en 2,000 kalorie måltid plan bør indeholde 225 til 275 gram kulhydrater. Den anbefalede daglige dosis for fiber er fra 30 til 38 gram for mænd og 21 til 25 gram for kvinder.

Kulhydrater i Butternut Squash

Butternut squash, er betragtet som en stivelsesholdige grøntsager, fordi det er en glimrende kilde til kulhydrater og fibre. En kop kogte butternut squash indeholder 21.5 gram kulhydrater og 6.6 gram fiber. Denne søde, lyse orange squash er meget alsidig, og går godt i mange forskellige retter.Prøv at tilføje det til supper, salater, risotto eller andre risretter. Stege det i ovnen med oksekød, kartofler og andre grøntsager. Mos det og føje det til en pasta sauce, eller lav dine egne butternut squash ravioli.

Kulhydrater i Gulerødder

De fleste grøntsager indeholder omkring 5 gram kulhydrater, men gulerødder, der indeholder meget mere. En kop rå gulerødder indeholder lidt over 12 gram kulhydrater og 3 gram fiber. Madlavning dem reducerer mængden af fiber lidt til 2 gram, men mængden af kulhydrater forbliver den samme. En kop gulerod juice indeholder hele 22 gram kulhydrat og 2 gram fiber. Hvis du har diabetes, være forsigtig med mængden af gulerod, juice, du drikker. Det kunne hæve dit blodsukker, hvis du ikke er forsigtig. Tal med din sundhedspleje udbyder eller en registreret diætist om, hvordan til at omfatte gulerod saft i din kost plan.

Om Forfatteren

Kristin Mortensen begyndte at skrive avisartikler i 1992 til Sierra Vista Herald. Hun har også været en registreret diætist siden 1991, og har arbejdet for hospitaler, klinikker og Kvinder, Spædbørn og Børn (WIC) - programmer. Mortensen har en bachelor of science i ernæring fra Brigham Young University.

ADVERT

Mest populære