Sund Kost >> Kost

Kulhydraterne i Bananer og Appelsiner

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 28, 2018

Kulhydrater giver det sukker, at der er brændstof til din krop. Tricket er at få sunde kulhydrater fra fuldkorn, grøntsager og frugter, der giver et energi-boost, der har mindst indvirkning på dit blodsukker. Bananer og appelsiner, som både indeholder kulhydrater, men i forskellige mængder. Du vil få cirka 21 procent af det daglige indtag fra en banan, og 9 procent fra en appelsin.

Kulhydrat Grundlæggende

Selv om de er kendetegnet ved at være enkel eller kompleks, at definere en sund kulhydrat er ikke så ligetil. Alle kulhydrater, uanset om sukker, stivelse eller fiber, der består af kæder af sukker. De simple kulhydrater-sukker, -- har bare en eller to sukkermolekyler. Den stivelse, der er komplekse kulhydrater, der har tre eller mere, og nogle gange hundredvis af enkelt sukker sammen. Begge typer er fordøjet i den simple sukker, glukose, der bruges til at få ny energi til alle celler i din krop.

Fiber er ikke fordøjes, men, som det passerer gennem dit system, det hjælper med at holde blodsukkeret afbalanceret ved at nedsætte optagelsen af sukker.

Total Kulhydrater

Værdien for det samlede indhold af kulhydrater omfatter de kombinerede mængden af sukker, stivelse og fibre, der er indeholdt i fødevarer. Voksne bør indtage 130 gram total kulhydrater dagligt, ifølge Institute of Medicine. En banan er 27 gram og en orange er 11 gram af det samlede indhold af kulhydrater. Disse værdier er for en mellemstor banan, der er omkring 7 inches lang og en lille orange, der er omkring 2 inches i diameter. Du får 105 kalorier fra banan og 45 kalorier fra orange. De har begge disse spor af protein og fedt, at alle deres kalorier kommer fra kulhydrater.

Sukker og Stivelse

Sukker, der er tilsat fødevarer, såsom sødet drikkevarer og slik, medfører en stor stigning i blodsukkeret. Det naturlige sukker, som findes i frugt ikke skabe en så stor reaktion, fordi det er afbalanceret af frugt fiber indhold. En mellemstor banan har 14 gram sukker, i forhold til kun 9 gram i en orange. Den største forskel mellem de to er i mængden af stivelse, der hver indeholder. Den orange ikke har nogen, mens banan har 10 gram stivelse.

Fiber

Banan har 3 gram og orange har 2 gram fiber. Både frugter indeholder opløselige og uopløselige fibre, men bananer er mere opløselige fiber, appelsiner, har flere af de uopløselige type. Opløselige fibre hjælper med at regulere blodsukkeret, og sænker niveauet af kolesterol. Uopløselige fibre forhindrer forstoppelse, og kan mindske risikoen for at udvikle diverticular sygdom.

Mænd har brug for 38 gram fiber dagligt; den orange giver 6 procent og banan 8 procent af deres daglige indtag. Kvinder bør spise 25 gram fibre dagligt, hvilket betyder, at de får 9 procent af den samlede daglige fra en appelsin og 12 procent fra en banan.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære