Sund Kost >> Kost

Kulhydrat Indvirkning på blodsukkeret

Glukose, også kendt som blodsukker, er kroppens vigtigste energikilde og den simpleste form af kulhydrat. Næsten alle fødevarer, du spiser tilføje kulhydrater til din kost, bortset fra kød, nogle fisk og skaldyr, et par typer af ost og æg. Nogle kulhydrater bryde ned hurtigt til glukose, brusende blod sukker niveauer, mens andre typer stabilisere dit blodsukker i en længere periode.

Simple Kulhydrater

Simple kulhydrater, som sukker, hæve blodsukkeret ret hurtigt. Din fordøjelseskanalen hurtigt vender sukker omdannes til glukose i dit tyndtarmen. Fra der, glucose, går direkte ind i din blodbane for energi. Glukose er samlet op af celler ved hjælp af insulin, et hormon, der udskilles af din bugspytkirtel. Du vil måske bemærke, at have en pludselig energi kort tid efter indtagelsen af sukker-rige fødevarer element. Sukker kan være naturligt forekommende eller tilføjet, men enten type fordøjer på samme måde. Den store forskel er, at fødevarer, der er naturligt sukker såsom fruktose i frugt, har også andre næringsstoffer, såsom fiber, vitaminer og mineraler. Forarbejdede fødevarer med tilsat sukker, herunder sukker, druesukker og high-fructose corn syrup, er ofte højt indhold af fedt og kalorier, men har minimale mængder af næringsstoffer.

Komplekse Kulhydrater

Komplekse kulhydrater er stivelse fra majs, hele korn brød, kartofler, bønner og mange andre fødevarer. Ligesom sukker, stivelse i sidste ende nedbryde til glukose, men processen er forskellig. Stivelse begynder at dekonstruere i din mund, når spyt opsluger stivelse molekyler og konverterer dem til maltose. Når maltose forbindelser nå dine små tarme, enzymer yderligere bryde dem ned til glukose. På det tidspunkt, glucose er gratis at indtaste dine blodbanen gennem tarmene. Fordi denne proces tager længere tid end fordøjelse af sukker, stivelse, der har tendens til at medføre, at dit blodsukker til at stige langsomt over en længere periode. Stivelse ofte give dig varig energi, snarere end en pludselig brast.

Fiber

Fiber er en type af kulhydrat, men det er anderledes, at det ikke nedbrydes til glukose. Opløselige fibre i særdeleshed er nyttige i at sænke blodsukkeret. Denne fiber, der findes i mange frugter, havregryn og bønner, for at nævne et par stykker, tiltrækker vand i dit tarmsystem. Som opløselige fiber bevæger sig gennem din tarm opsuger vand, danner det en langsom bevægelse gel. Gelen stof, der hæmmer optagelsen af sukker i din krop, holder dit blodsukker stabilt, hvilket er særligt vigtigt, hvis du har diabetes.

Anbefalinger

Fordi glukose er kroppens vigtigste energikilde, du har brug for en kost med højt indhold af kulhydrater. Omkring 45 til 65 procent af din samlede kalorier bør komme fra kulhydrater, som giver 4 kalorier per gram, forklarer Centers for Disease Control og Forebyggelse. For et gennemsnit 2,000 kalorie diæt, det svarer til 225 325 gram kulhydrater om dagen. Fiber har en separat indstilling. Du har brug for 14 gram fibre for hver 1.000 kalorier i din kost. Efter en 2,000 kalorie diæt kræver, at du får cirka 28 gram fibre hver dag.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære