Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Gøre Kapillært Blod glukosemonitorering

Skrevet af Krista Sheehan ; Opdateret 09 December, 2018

Mens kapillært blod glucose monitoring er mest anbefales til folk med diabetes, din læge kan også anbefale den selv-tests, hvis du kæmper med ustabilt blodsukker eller under episoder af infektion eller anden sygdom. Kapillær blod glucose tests er enkle og hurtige at udføre, de kræver bare en simpel stick til fingerspids, en lille dråbe blod, og et par minutter af tålmodighed.

Før Test

Før du stikker dig selv med lancet, tage et minut til at sikre, at du er fuldt forberedt. Sørg for, at de teststrimler, som du planlægger at bruge er specielt designet til brug med dit blodsukkerapparat. Også, tjek udløbsdatoen på de teststrimler; udløbet strimler kan give fejlagtige resultater. Dit blodsukkerapparat også sandsynligt, anbefaler regelmæssig kvalitets kontrol for at sikre nøjagtighed. Slå din måler på, før du begynder, udfører kvalitetskontrol med prøver, hvis det er rettet til, så på skærmen.

Den Grundlæggende Procedure

Efter vask dine hænder, tag en test strip fra beholderen, og sæt det ind i dit blodsukkerapparat. Vælg et websted på hånden, du planlægger at punktere; vælg en placering omkring kanterne af din finger puder. Brug lancet at punktere din finger på det ønskede sted. Når en dråbe blod vises på overfladen, skal du berøre kanten af test strip til blodet drop -- strip skal drage blod i test vinduet. Anvendelse tryk til dine fingerspidser, med en lille gazebind, mens du venter på test-resultater. Hvis blodprøven blev opnået på passende vis, blood glucose meter skal vise dit blodsukker på skærmen i løbet af et par minutter.

Kende Dine Tal

Selv om særlige blodsukker mål intervaller, der varierer fra den ene person til den næste, the American Diabetes Association anbefaler en generel rækkevidde for de fleste sunde og raske mennesker. Før et måltid, din kapillært blodglucose skal være ca 70 til 130 milligram per deciliter blod. Efter et måltid, og dette antal skal være mindre end 180 milligram per deciliter. Din læge kan hjælpe dig med at afgøre en mere individualiseret kapillært blodglucose målområdet, hvis det ønskes.

Pårørende Tips

Hvis du er en omsorgsperson, der udfører kapillært blod glucose monitoring tests på andre end dig selv, følg gældende retningslinier for bloodborne patogener. Denne proces indebærer, at vaske dine hænder før proceduren, handsker under proceduren, og, mens håndtering af enheder, der er forurenet med personens blod, herunder test strip og nål. Bortskaf af the lancet og test strip i passende beholdere og vask dine hænder efter proceduren. Hvis den blodsukkerapparat vil blive brugt til flere personer, skal det rengøres grundigt og desinficeres mellem de to test.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

ADVERT

Mest populære