Sund Kost >> Sunde Måltider

Gør Cantaloupes Er Kulhydrater?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 17 December 2018

Cantaloupes er cirka 90 procent vand, så de ikke indeholder en masse kalorier. De har dog give dig med folinsyre, niacin, kalium, jern, kobber, zink og vitamin A, B-6, C og K. Cantaloupes indeholder kun små mængder af protein og fedt, med de fleste af deres kalorier kommer fra kulhydrater.

Total Kulhydrater

Kulhydrater er en kilde til energi for kroppen. Cantaloupes indeholder omkring 8 procent kulhydrat. Et medium, cantaloupe indeholder 4.6 gram protein, 1 gram fedt og 45 gram kulhydrat og 1 kop servering af cantaloupe kuber indeholder 1.3 gram protein, 0.3 gram fedt og 13 gram kulhydrat.

Sukker

Sukker anses for simple kulhydrater, da de kun indeholder én eller to molekyler kan sættes sammen. De er hurtigt fordøjet af din krop. Mens du bør begrænse tilsat sukker, de fleste sunde mennesker ikke behøver at begrænse et naturligt indhold af sukker, der findes i frugter og grøntsager; disse fødevarer også give vigtige næringsstoffer. Et medium, cantaloupe indeholder 43.4 gram sukker, en kop cantaloupe kuber indeholder 12.6 gram sukker.

Stivelse

Stivelse er en form for komplekse kulhydrater, da de består af tre eller mere sukker molekyler, der er bundet sammen. De tager længere tid at fordøje, da enzymer, herunder amylase, har brug for at bryde bindingerne mellem sukker molekyler, før din krop kan bruge denne type af kulhydrat til energi. Cantaloupes ikke give betydelige mængder af stivelse.

Fiber

Fiber er den anden type af komplekse kulhydrater. Men din krop kan ikke gøre de enzymer, der er nødvendig for at nedbryde fibre, så det går gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen intakt. Fiber hjælper med at holde din fordøjelseskanalen sunde. Cantaloupe indeholder både opløselige og uopløselige fibre. Opløselige fibre nedsætter passagen af fødevarer fra din mave, og hjælper med at sænke dit kolesteroltal og blodsukker, mens uopløselige fibre tilføjer bulk til din afføring, hjælper med at flytte mad gennem fordøjelseskanalen og sænker din risiko for forstoppelse, hæmorider og diverticulosis. Hvert medium cantaloupe indeholder 5 gram fiber og hver 1-cup servering af cantaloupe kuber indeholder 1.4 gram fiber, hvoraf 27% er opløselige fibre og 73 procent er uopløselige fibre.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære