Sund Kost >> Ernæring

Er Dåse Grøntsager, Sundt?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 12 December 2018

Dåse grøntsager kan være lige så sunde som friske grøntsager, ifølge Academy of Nutrition and Dietetics. Brug af dåse grøntsager kan hjælpe dig med at øge dine grøntsager, da de er lette at opbevare og holde i meget længere tid end friske grøntsager. Efter du tilbereder dem, de fleste frosne, friske og frosne grøntsager har tilsvarende mængder af de fleste næringsstoffer.

Næringsindhold

Grøntsager er meget frisk, når de er på dåse, så de er på deres højeste ernæring, mens friske grøntsager kan have brugt uger rejser til dit supermarked, der forårsager nogle af tab på næringsstoffer. Canning proces, der forårsager tab på C-vitamin og B-vitaminer, da disse er vandopløselige og følsomme over for varme. Men det øger tilgængeligheden af lycopen og beta-caroten fra tomater.

Natrium Indhold

En bekymring med frosne grøntsager er deres natrium indhold, som natrium er ofte tilsat for at hjælpe med at bevare smag og sikkerhed af grøntsager under forarbejdningsprocessen. Se efter lav-natrium udgaver af syltede grøntsager og skyl dit dåse grøntsager, før du bruger dem til at begrænse mængden af natrium, du spiser. En 1-cup servering af regelmæssige, dåse grønne bønner indeholder 376 mg natrium, eller 16 procent af den daglige værdi, mens en 1-cup servering af ikke-salt tilsat på dåse grønne bønner kun indeholder 3 mg natrium.

Fordele

Brug frosne grøntsager kan være mere økonomisk end at bruge friske og også mere praktisk, fordi du ikke behøver at hakke dem, før du tilføjer dem til opskrifter. Det vil tage næsten ingen tid til at tilføje ekstra grøntsager, pasta sauce, supper, gryderetter eller andre væsentlige retter for at reducere deres energi tæthed og øge deres næringsstof tæthed. Canning, som også gør det muligt at bruge grøntsager, der er ude for sæsonen, eller ikke er tilgængelige i andre former i dit supermarked, der gør det nemmere at spise en bred vifte af forskellige grøntsager.

Overvejelser

Undgå buler eller bulede dåser, da disse kan være tegn på forurenede frosne grøntsager. Den måde, du kan tilberede dine grøntsager kan have en stor effekt på, hvor sunde de er, uanset om du starter med friske, frosne eller på dåse sorter. Madlavning metoder, der bruger en masse vand ofte medføre store tab af vand-opløselige vitaminer som C-vitamin og B-vitaminer. Hurtigt-dampkogte grøntsager er en af de bedste måder at bevare næringsstoffer. Andre gode madlavning metoder omfatter sautering og mikrobølgeovn. Undgå lange tilberedningstid og meget høje temperaturer, da dette øger næringsstof tab.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære