Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Zink Offset For Meget Kobber?

Indtagelse af for meget kobber, der kan forårsage uønskede virkninger, herunder opkastning, diarré, mavesmerter og gul hud. Samtidig bør du ikke forsøge at behandle en overdosis af kobber på din egen ved at tage store doser af zink, zink kan reducere mængden af kobber, du absorbere.

Effekt af Zink på Kobber

At tage store doser af zink i en længere periode, kan blande sig med kobber-absorption og forårsage en kobber mangel. Denne effekt kan nogle gange være nyttigt, såsom med Wilsons sygdom, hvor kobber kan bygge op i dit blod, hvis du ikke tage nogen form for medicin til at begrænse dets absorption. En form af zink, kaldet zinkacetat er undertiden bruges til dette formål.

Potentiel Mekanisme

Mennesker absorbere mellem 12 procent og 60 procent af det kobber, de forbruger. Den nøjagtige procentdel er påvirket af mængden af kobber, der allerede er i blodet, og hvor meget kobber, der er forbrugt, og ved om nogen-hæmmere til absorption, såsom zink, er til stede i kroppen, ifølge en artikel offentliggjort i januar 2011 i "Journal of Sporstoffer i Medicin og Biologi." Zink forårsager produktion af en afgiftning protein kaldet metallothionein, der binder kobber, så det er utilgængeligt for absorption, ifølge en artikel i "Hjernen og Udvikling", der blev offentliggjort i April 2006. Protein blokerer også for transport af kobber, da zink og kobber, der kræver den samme transportør.

Anbefalede Mængde af Zink

Institute of Medicine har etableret en anbefalede daglige dosis på 8 mg zink om dagen for kvinder og 11 mg for mænd. Kobber absorption er ikke sandsynligt, at være i høj grad påvirket af zink, medmindre du forbruge mere zink end det tolerable upper intake level, som er 40 mg i døgnet for voksne. I henhold til Drugs.com den sædvanlige dosis af zink acetat for en voksen, der lider af Wilsons sygdom er 50 mg taget tre gange om dagen, i alt 150 mg dagligt.

Andre Potentielt Gavnlige Næringsstoffer

Histidin kan binde til både zink og kobber, men det binder sig stærkere til kobber, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Journal of Alzheimer 's Disease" i 2010. Tager zink og histidin sammen kan øge mængden af kobber fjernet fra kroppen. Andre potentielt gavnlige næringsstoffer for enten at reducere kobber-niveauer eller begrænse den skade, der fra høje kobber-niveauer omfatte C-vitamin, E-vitamin, beta-caroten og polyfenoler, som er en type antioxidant, ifølge en artikel offentliggjort i "Toksikologi" i juli 2003.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • George Doyle/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære