Sund Kost >> Kost

Kan Whey Protein Hjælper Med At Reducere Kropsfedt?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret juli 20, 2017

Ved hjælp af valleprotein kosttilskud som supplement til styrketræning kan øge mængden af muskler du får, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Journal of the American College of Nutrition" i 2013. Dette kan ikke være den eneste fordel ved at anvende denne type protein supplement, dog. Det kan også hjælpe dig med at reducere dit kropsfedt, selv om beviser for dette er blandet.

Potentiale for Reduktion af kropsfedt

Whey protein kan hjælpe dig med at miste både vægt og fedt, hvis du spiser det i stedet for en kulhydrat-baserede snack. Efter 24 uger af indtagelse af valleprotein kosttilskud, undersøgelsens deltagere tabte mere vægt og fedt, og havde et mindre taljemål i forhold til deltagere, som modtager en kulhydrat supplement i en undersøgelse offentliggjort i "Journal of Nutrition" i August 2011. En anden undersøgelse, offentliggjort i "British Journal of Nutrition" i September 2010, kunne ikke finde, at 12 uger af whey protein tilskud, øget fedt tab, men det fandt, at tilskud forbedret faste insulin og kolesterol niveauer. Disse forskellige resultater kan skyldes, at de forskellige former for valleprotein bruges, som den første undersøgelse anvendes valleprotein koncentrat og den anden brugte valleprotein isolat. Valleprotein isolat har haft næsten alle af fedt og kulhydrater fjernet, så det består af 90 procent protein, mens whey protein koncentrat indeholder mellem 30 procent og 90 procent protein.

Type af Valle

Den type af valleprotein, der anvendes til tilskud kan påvirke, hvorvidt det er gavnligt for vægttab. En undersøgelse offentliggjort i August 2009 i "British Journal of Nutrition" fandt, at valleprotein isolat var ikke så effektive til vægt tab kosttilskud, der er baseret på alpha-lactalbumin eller lactoferrin. Selv om lactoferrin førte til de fleste vægt tab, mus, suppleret med denne type af valleprotein genvandt vægt hurtigere end i de andre grupper, når de fik lov til at gå tilbage til at spise så meget, som de ønskede, at gøre alpha-lactalbumin, som potentielt et bedre valg for dem, der søger mere permanent vægttab. De fleste af valleprotein kosttilskud indeholder en blanding af disse typer af protein.

I forhold til Kasein

Valleprotein isolat er et bedre valg for protein tilskud end kasein, det vigtigste protein i ost for dem, der ønsker at tabe sig. En undersøgelse offentliggjort i "International Dairy Journal" i April 2011 fandt, at valleprotein isolere supplering ført til større tab i vægt og kropsfedt i løbet af kalorie begrænsning end kasein tilskud, og var også mere nyttige i at forebygge vægtforøgelse, og at forbedre glucose-tolerance.

Andre Diæt Overvejelser

Blot at tilføje en whey protein supplement til din kost, er det ikke sandsynligt, at du kan miste en masse af fedt i kroppen. Kalorier er stadig vigtig, hvilket betyder, at du nødt til at bruge valleprotein som en del af en sund lav-kalorie kost, helst i forbindelse med motion, så du kan vedligeholde eller øge din muskelmasse, mens du får slippe af med fedt på kroppen. Muskler bruger flere kalorier for at opretholde end fedt, så jo mere muskler du har, jo nemmere er det at tabe sig.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Creatas Images/Creatas/Getty Images
ADVERT

Mest populære