Sund Kost >> Ernæring

Kan Brøndkarse Være Kogte Som Grønkål?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 27, 2018

Med en heftig dosis af flere vitaminer og mineraler, brøndkarse er et nærende supplement til din kost. Det er ofte spises rå i salater, men det kan også være kogt ved hjælp af mange af de samme metoder, du bruger til at lave mad grønkål. Madlavning brøndkarse eller tilføje det til andre færdigretter vil øge smagen af din mad, men du vil også høste mange sundhedsmæssige fordele.

Hvad Er Brøndkarse og Hvorfor Er Det Nærende?

Brøndkarse er en frodig grøn urt med en krydret smag, der ligner sort peber. Urten er en rig kilde til calcium, jern, magnesium, vitamin C og vitamin A. I virkeligheden, gram for gram, brøndkarse indeholder mere C-vitamin end en appelsin og mere calcium end mælk, efter at Jonny Bowden, forfatter af "150 Sundeste Fødevarer på Jorden." Brøndkarse indeholder også isothiocyanates, som er stærke stoffer, der kan ødelægge kræft forårsager kræftfremkaldende stoffer.

Brøndkarse Er Nem At Tilberede

Brøndkarse er oftest spises rå, Bowden noter, men det kan være kogte, som gør det smager mindre pebret, men det vil også kunne reducere de sundhedsmæssige fordele noget. Som grønkål, kan du svits frisk brøndkarse i små mængder olie, såsom oliven eller raps, og krydr det med dine foretrukne urter og krydderier. Du kan også oprejste brøndkarse med hvidløg og løg til at gøre en velsmagende side parabol.

Tilføjelse af Brøndkarse til Opskrifter

Tilsæt brøndkarse til din foretrukne suppe opskrifter, foreslår Linda Johnson Larsen, redaktør af "Starter lave mad." Erstatte din sædvanlige grønkål i kartoffel-eller vegetabilske suppe med frisk brøndkarse i stedet. Som grønkål, kan du også tilføje hakket brøndkarse til pasta sauce, som marinara, at øge smag og tilføje vigtige næringsstoffer. Lag brøndkarse blade i en lasagne opskrift som en anden måde at tilberede grøntsager. Tilsæt brøndkarse til røræg eller en kartoffel hash opskrift som nye måder at bruge det som grønkål.

Ting At Overveje

Som grønkål, brøndkarse behøver ikke at være kogt for meget længe om at give mørt og velsmagende resultater. I virkeligheden, vil du sandsynligvis lave mad brøndkarse for kortere perioder end grønkål, fordi bladene er tyndere og meget mindre end grønkål blade. Ikke lave mad brøndkarse for mere end tre eller fire minutter til at bevare så meget smag og ernæring som muligt. Hvis du planlægger at bruge brøndkarse i en suppe opskrift, skal du tilføje det i løbet af de sidste par minutter af tilberedningen.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære