Sund Kost >> Kost

Kan Du Kaste op af Udmattelse?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret 12 December 2018

Det kan synes nærliggende at antage, at udmattelse er intet mere end ekstrem træthed eller træthed, men tilstanden kan være forårsaget af en lang række faktorer. En af disse kan resultere i ubehagelige symptomer i nogle mennesker, herunder kvalme og opkastning. Udmattelse og opkastning er nogle gange indikatorer for en mere alvorlig underliggende medicinsk problem. Hvis du tror, du lider af udmattelse, oplever hyppige anfald af uforklarlige opkastning, eller begge, skal du tale med din læge så hurtigt som muligt.

Fysisk Udmattelse

Ifølge Dr. Rachel Vreeman, en assisterende professor i pædiatri på Children ' s Health Services Research Program ved Indiana University School of Medicine, er det ikke ualmindeligt for folk, der er fysisk udmattet på grund af mangel på søvn, ekstrem anstrengelse eller selv jetlag for at kaste op. Udmattelse aktiverer dit parasympatiske nervesystem, siger Dr. Vreeman. Denne del af dit nervesystem styrer den ufrivillige muskler i dit fordøjelsessystem og kan udløse opkastning som en reaktion på stress, træthed. Udover opkastning, fysisk udmattelse, kan også forårsage forhøjet blodtryk, muskelsmerter, hovedpine, hallucinationer og problemer med at tænke klart.

Mental Udmattelse

Mental udmattelse forårsaget af alvorlige følelsesmæssige traumer, langvarig depression eller angst i en bestemt situation, såsom arbejde eller økonomiske problemer, kan også forårsage vedvarende kvalme, mavesmerter og opkastning. En undersøgelse offentliggjort i "The American Journal of Gastroenterology" i 2004 rapporterede, at mennesker, der følte et højere niveau af psykisk stress var betydeligt mere tilbøjelige til at lide af gastrointestinale sygdomme, hvoraf nogle omfatter opkastning som et symptom.

Hedeslag

Du kan udvikle hedeslag, hvis din krop er i stand til at køle sig selv på grund af langvarig udsættelse for høje temperaturer eller anstrengende motion, især hvis du ikke har indtaget nok væske til at erstatte, hvad du har mistet gennem sveden. Ifølge University of Maryland Medical Center, hedeslag er karakteriseret ved kvalme og opkastning, såvel som svaghed, hovedpine, overdreven sveden, svimmelhed, muskelkramper, en hurtig hjertebanken og besvimelse. Venstre ubehandlet, tilstanden kan udvikle sig til hedeslag, som kan forårsage kramper, hjertestop, bevidstløshed og muligvis med døden til følge.

Cyklisk Opkastning Syndrom

Cyklisk opkastning syndrom er en lidelse, hvis primære symptomer er opkastning og udmattelse. Personer med denne betingelse for at opleve anfald af gentagne opkastninger, der synes at have nogen indlysende udløse, selv om den National Digestive Diseases Information Clearinghouse rapporter om, at lidelse kan være forbundet med udmattelse, stress, migræne hovedpine, køresyge eller visse fødevarer. Hvis en person med cyklisk opkastning syndrom bliver i svær opkastning fase af den tilstand, der i flere dage, kan de blive faretruende dehydreret og kan indtaste et fremskredent stadium af udmattelse og træthed.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære