Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Du Tage E-Vitamin Og Zink Kosttilskud Sammen med Multivitaminer?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret December 27, 2018

At tage en daglig multivitaminpille er som en ernærings-forsikring, Harvard School of Public Health forklarer. Men, tilføjer en ekstra E-vitamin og zink kosttilskud kunne være risikabelt. Uanset om det er sundt at tage dem med din multivitamin afhænger af den samlede mængde af E-vitamin og zink, du spiser og din sundhedstilstand. Begge næringsstoffer kan blive giftig eller forstyrre med medicin, så kontakt din sundhedspleje udbyder, før du tager kosttilskud.

E-Vitamin

Som en fedtopløselige antioxidant, vitamin E ' s vigtigste opgave er at neutralisere de frie radikaler, før de beskadiger essentielle fedtstoffer i hele din krop. I denne rolle, E-vitamin beskytter fedtstoffer i at opbygge cellevægge og form den lipoprotein at bære kolesterol gennem din blodbanen. Voksne mænd og kvinder bør indtage 15 mg eller 22.4 internationale enheder E-vitamin dagligt. Selvom kun få mennesker lider af mangel på E-vitamin, mere end 90 procent af alle Amerikanere, ikke opfylder deres anbefalede daglige tilførsel gennem de fødevarer, de spiser, Linus Pauling Institute noter. Derfor, det anbefales, at raske voksne skal tage en daglig multivitaminpille, der indeholder vitamin E.

Zink

Din krop har brug for zink for metabolismen af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. Det understøtter også dit immunforsvar, og det er afgørende for produktionen af DNA og protein. Kvinder er nødt til at forbruge 8 mg zink, mens mænd bør få 11 mg dagligt. Gravide kvinder har brug for 11 til 12 milligram dagligt for at imødekomme den øgede efterspørgsel efter næringsstoffer. Zink mangler, der er sjældne i Usa, men nogle grupper er på et højere risiko, herunder alkoholikere og folk, der har mave-tarmsygdomme, og seglcelleanæmi. Vegetarer kan være nødvendigt kosttilskud, fordi plante-baserede fødevarer, der indeholder stoffer, der hæmmer zink absorption.

Sammen med Multivitaminer

Mange multivitaminer, der allerede indeholder zink og E-vitamin, så tjek etiketten for at se, hvor meget af hvert næringsstof er i multivitamin, du tager. Så kig på de doser af zink og E-vitamin i yderligere kosttilskud du indtager. Det er sikkert at tage dem sammen, så længe den samlede dosis af begge næringsstoffer, der ikke overskrider det tolerable øvre indtag. Aldrig tage mere end 40 mg zink dagligt, og begrænse E-vitamin til 1.000 mg eller 1.500 internationale enheder dagligt, både næringsstoffer blive giftige, hvis man indtager mere end dette beløb. Medmindre din læge anbefaler en højere dosis, vil din samlede indtag fra alle kilder, herunder fødevarer og kosttilskud, skal kun opfylde den anbefalede daglige tilførsel.

Advarsler

Konsultere din læge, før du tager E-vitamin, kosttilskud, hvis du har en hjertesygdom, diabetes, blødningsforstyrrelser, retinitis pigmentosa eller kræft i hoved, hals og prostata. Kvinder i første trimester af graviditeten bør også undgås-vitamin E. Mennesker med AIDS og nogen, der tager antikoagulantia bør konsultere deres læge, før at tage zink. Zink og E-vitamin kosttilskud kan nedsætte virkningen af visse antibiotika og zink griber ind med et lægemiddel, der anvendes for reumatoid arthritis, så tag dem to timer før eller fire til seks timer efter din medicin.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære