Sund Kost >> Ernæring

Kan E-Vitamin Virkning Syn?

Selvom det ikke er almindeligt at være særdeles mangelfuld i E-vitamin i Usa, mange Amerikanere er lidt i underskud med dette vitamin, ifølge University of Maryland Medical Center. Ikke at få nok E-vitamin i din kost kan føre til muskelsvaghed, gangbesvær, lever-og nyre skader og problemer med synet. Som en antioxidant, vitamin E bidrager til at forhindre cell skader fra frie radikaler, herunder skader på dine øjne.

Retina-Skade

Den farvede del af øjet, på nethinden, hjælper med at forhindre cell skader fra uv eller UV-lys. Selv om det er modstridende, E-vitamin kan gøre diabetisk retinopati, en type af blodkar skader på nethinden, der er forårsaget af kronisk højt blodsukker, mindre sandsynligt, i henhold til MayoClinic.com.

Grå stær

E-Vitamin kan også hjælpe med at forebygge grå stær, ifølge Gary Heiting, OD, selv om det kan tage op til 10 år at opleve disse fordele og ikke alle undersøgelser har vist, vitamin E tilskud til at være til gavn for dette formål. En undersøgelse offentliggjort i "Archives of Ophthalmology" i januar 2008 fandt, at dem med det højeste indtag af E-vitamin fra fødevarer og kosttilskud, havde 14 procent lavere risiko for grå stær end dem med det laveste indtag. Men en anden undersøgelse offentliggjort i samme tidsskrift i 2010 konstateret, at tage 400 internationale enheder af ekstra E-vitamin for otte år ikke lavere grå stær risiko.

Aldersrelateret Macula Degeneration

Modstridende beviser med hensyn til den fordele af E-vitamin i forebyggelse af aldersrelateret macula degeneration. En undersøgelse offentliggjort i "The American Journal of Clinical Nutrition" i juni 2008 viste, at højere indtag af en kombination af antioxidanter, herunder vitamin C, vitamin E, zink og beta-caroten, faldt risikoen for aldersrelateret macula degeneration, mens en anden undersøgelse, offentliggjort i "Oftalmologi" i juni 2010, fandt, at tage 600 internationale enheder E-vitamin hver anden dag for 10 år ikke øge eller mindske risikoen for, at denne betingelse.

Overvejelser

Det er bedre at få din E-vitamin fra fødevarer end kosttilskud, da fødevarer giver ekstra næringsstoffer. Gode kilder til E-vitamin omfatter nødder, frø, avocado, spinat og andre grønne bladgrøntsager, vegetabilske olier, lever, asparges og søde kartofler. Få dine E-vitamin fra den mad, gør det også mindre sandsynligt, at du vil forbruge mere end det tolerable øvre indtag niveau af 1.500 internationale enheder. Indtagelse af for meget E-vitamin kan forårsage, at du har problemer med blodets evne til at størkne. E-Vitamin kan også interferere med visse lægemidler, herunder betablokkere, antidepressiva, blodfortyndende medicin og kemoterapi medicin.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære