Sund Kost >> Kost

Kan Veganere Spiser Sweet Potato Fries?

Skrevet af Larissa Gedney; Opdateret November 27, 2018

Sweet potato-en stivelses -, næringsstof-tætte vegetabilske -- kan passe pænt ind i en vegansk kost. Den måde, søde kartofler, der er tilberedt kan afgøre, om de indeholder ingen animalske biprodukter; men, sød kartoffel, pommes frites i sig selv er veganer-venligt. Hvis du ikke forberede den fries derhjemme, check ingredienser, eller forberedelse metoder til at afgøre, om de fries er acceptabelt for veganere.

Hjemmelavet Fries

Forberede søde kartofler, pommes frites eller i hjemmet kan sikre, at de passer ind i en vegansk kost, som giver dig mulighed for at kontrollere de ingredienser, der anvendes til at lave dem. Så længe du bruge olivenolie eller anden vegetabilsk olie, sød kartoffel, pommes frites, vil ikke indeholde nogen form for animalske produkter. Veganer-venlige krydderier til fries omfatter salt, peber og hvidløgspulver. For en sødere version, drys kanel og sukker på pommes frites.

Restaurant Frites

Ikke alle sweet potato fries forberedt på restauranter, er veganer. En tendens i nogle restauranter er at forberede kartofler i andefedt eller svinefedt, som ikke er tilladt i en vegansk kost. I nogle tilfælde, de ingredienser, der anvendes til at gøre den fries er dyr-fri, men den fries kan blive kogt i olie, der er også brugt til at stege andre animalske produkter, som kan være uacceptabelt, at nogle vegetarer. Spørg din server eller kok, hvordan sweet potato fries er parat til at sikre, at du får et vegansk produkt.

Frosne Pommes Frites

Mange købmandsforretninger bære sød kartoffel, pommes frites sammen med regelmæssig pommes frites i den frosne mad afsnit. De ingredienser, der i den fries varierer efter mærke, men flere betragtes som veganer. Nogle sorter kan indeholde mælk, æg eller andre animalske produkter. Check de etiketter, der skal afgøre, om den indeholder disse produkter, mælk og æg, vil være angivet med fed skrift, som disse er også store allergener. Nogle konserveringsmidler, såsom antiklumpningsmidler, kan være afledt af køer eller andre animalske produkter.

Krydderier

Søde kartofler er ofte serveret med krydderier og dyppe saucer. Ketchup, sennep og ahornsirup er almindelige tilbehør, der er tilladt på en vegansk kost. Nogle krydderier-såsom mayonnaise -- kan indeholde mælkepulver, smør eller æg. Krydderier lavet med rørsukker er heller ikke betragtes som veganer-venlig, hvis de bruger dyr knogle char til at filtrere sukker. Kontrol etiketter eller rådgivning producentens hjemmeside kan hjælpe med at afgøre, om en given ingrediens er dyr-gratis.

Om Forfatteren

Larissa Gedney begyndte at skrive professionelt i 2006. Hun har været offentliggjort i Dagens Diætist magasin og flere lokale aviser og faglige publikationer. Gedney er en registreret diætist, der har modtaget sin " bachelor of science grad i ernæring/diætetik fra Simmons College i Boston, og hendes master of science grad i ernæring fra Rosalind Franklin Universitet.

ADVERT

Mest populære