Sund Kost >> Ernæring

Kan Småbørn Spiser Pålæg?

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret 12 December 2018

Pålæg eller kødpålæg gøre et let måltid for et lille barn, enten i en sandwich eller rulles op med et stykke ost. Afhængigt af, hvordan de blev behandlet, pålæg kan være nærende, så længe du tager visse forholdsregler. Pålæg kan harbor den bakterie Listeria monocytogenes, som sickens omkring 1.600 mennesker per år, og forårsager omkring 260 dødsfald, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Varme pålæg ødelægger bakterier og gør dem sikre at spise.

Valg Af Pålæg

Hvis du køber pålæg fra supermarkedet deli, holde sig til magert kød som kalkun, kylling og magert oksekød, som leverer essentielle næringsstoffer til dit barns kost. Hvis du køber pakket pålæg lavet af presset kød, tilsætningsstoffer, såsom natrium -, sukker-og fyldstoffer, dit barn får mindre næringsværdi. Købe pålæg i skiver foran dig, så du ved præcis hvad du får. Spørg counter ledsager om nitrit-frie og lav-natrium valg; nitrit kan danne farlige forbindelser, der har forårsaget kræft i forsøgsdyr.

Listeria

Småbørn er ikke i høj risiko for alvorlig sygdom fra listeria, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Gravide kvinder og nyfødte, sammen med de ældre og folk med nedsat immunforsvar har større risiko for at blive alvorligt syg. Listeria kan gøre børn syge, dog. Symptomerne omfatter feber, diarré og influenza-lignende symptomer, med ømme muskler og træthed. For at være ekstra sikker, kan du opvarme pålæg til dampende til at ødelægge bakterier. Opbevares i køleskab og tjene dem, når de er afkølet. Må ikke regne på dit køleskab til kontrol af listeria vækst, hvis du ikke damp kødet først, listeria, i modsætning til mange bakterier, der kan vokse i køleskab temperaturer.

Konserveringsmidler

Pakket pålæg indeholder konserveringsmidler, som kan udgøre en sundhedsrisiko for børn og voksne. Natrium nitrit fastholder farven af pålæg og forhindrer vækst af botulisme, men også kan danne nitrosaminer, når det kombineres med mave-syre. Nitrosaminer er, at de potentielt skadelige stoffer, der kan forårsage kræft. Af denne grund, ofte producenter tilføje enten C-vitamin eller erythorbate til pålæg, til at forhindre nitrosamine dannelse og gøre pålæg sikrere. Hvis du køber pålæg, der indeholder natrium nitrit, kontrollere for tilstedeværelsen af en af disse to samt. Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration mener, nitrit i fødevarer, pengeskab i mængder, der er mindre end 200 ppm ifølge University of Minnesota Forlængelse. Stegning fødevarer stiger nitrosamine dannelse.

Sikker Opbevaring

Pålæg forkæle hurtigt, hvis de er frisk skåret, skal du ikke forvente, at holde mere end én til tre dage i den koldeste del af køleskab, klummeskribent Phil Lempert rådgiver på sin hjemmeside, Supermarked Guru. Holde skiveskåret pålæg i køleskabet, helst i en skuffe, der er markeret til kød. Sted pålæg i en forseglet beholder for at holde luft og bakterier ud. Når du åbner pakket pålæg, de sidste ikke mere end tre til fem dage. Kassere ethvert kolde nedskæringer, der har vækst på dem, eller som har en dårlig lugt, men kassere dem efter den tildelte tid, selv om de lugter fint; bakteriel kontaminering kan ikke forårsage en dårlig lugt.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære