Sund Kost >> Kost

Kan Skifte til en Vegetarisk Kost Gøre Dig Svimmel?

Skrevet af Heather Burdo; Opdateret: 06 December, 2018

Når du overveje at skifte til en specialiseret kost som vegetar, er det vigtigt at gøre dig bekendt med alle fordele og ulemper. At skifte til en vegetarisk kost kan give sundhedsmæssige fordele, men det kan også forårsage svimmelhed, uklarhed og andre spørgsmål.

Potentielle Jernmangel

En vegetarisk kost ikke kommer til at påvirke alle det samme. Hvis du planlægger at følge en vegetarisk kost, er det vigtigt at sørge for, at du medtager alle dine næringsstoffer fra sunde kilder. En af de næringsstoffer, som ofte mangler i kosten af vegetarer er jern. Lav jern niveauer, der normalt indikerer, anæmi, hvilket betyder, at hæmoglobin, stof i de røde blodlegemer, der transporterer ilt er lav. Svimmelhed er et fælles symptom, når jern er lav, og i løbet af et alvorligt tilfælde af anæmi, andre symptomer som hjertebanken, åndenød, træthed og bleg hud. En læge vil ordinere jerntilskud og overvåge dine jern niveauer. Hvis jerntilskud alene ikke hæve dit jern niveauer, kan yderligere undersøgelser være nødvendige.

Lav Vitamin B-12 Niveauer

Vitamin B-12, også kendt som cobalamin (Cbl) er et vandopløseligt vitamin, der kan findes kun i animalske fødevarer, så når en vegetarisk kost, er det vigtigt at indtage vitamin B-12, gennem berigede fødevarer eller kosttilskud. Vitamin B-12 mangel er almindeligt, når en vegetarisk livsstil. Der har lavere Cbl blod koncentration, der kan føre til hematological mangel på arbejdskraft, hvilket fører til anæmi og potentielt forårsage svimmelhed. Andre symptomer på en B-12 mangel, tab af balance og træthed. En simpel blodprøve kan udelukke, at dette potentiale mangel, så du har mulighed for at komme på rette spor ved at hæve din B-12 niveauer.

Hvordan for at Forhindre Svimmelhed

En vegetarisk kost er ikke en god idé for alle. For dem, der ønsker at forpligte sig til kost og se de potentielle sundhedsmæssige fordele, er det vigtigt at gøre det på den rigtige måde. For det første er det vigtigt at vide, at bivirkninger af denne kost, herunder svimmelhed, ikke altid sker lige med det samme. I virkeligheden, hvis symptomer ikke kan vise op til uger, måneder eller endda år. Snarere end at risikere at de mangler på næringsstoffer og svimmelhed, er det bedst at komme ud på den højre fod.

Sørg for at supplere vitamin B-12, vitamin B-6, jern, zink, calcium og protein. Du kan enten bruge kosttilskud eller spise berigede fødevarer, der kan tilbyde disse næringsstoffer. Efter en vegetarisk kost på en sund måde er muligt, så længe du spiser sundt, plante-baserede fødevarer og ikke erstatte kød med junk food.

Om Forfatteren

Heather er en tekstforfatter og indhold strateg, der har specialiseret sig i sundhedssektoren. Hun har optrådt i det Gluten-Gratis magasin og har arbejdet med flere læger, tandlæger og kiropraktorer.

ADVERT

Mest populære