Sund Kost >> Ernæring

Hvad Kan grønne Bønner Gøre for Kroppen?

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: December 02, 2018

Bønner, også kaldet den grønne bønner eller snap bønner, tæller med i din ugentlige grønt indtag. Kvinder bør prøve at forbruge 4 kopper af grøntsager ugentligt, mens mænd bør få 5 kopper. Ud over at øge din grønt indtag, bønner er lav i kalorier, der kun indeholder 31 kalorier pr kop. De indeholder en række næringsstoffer og giver en rig kilde af essentielle vitaminer og mineraler.

C-Vitamin

Bønner hjælpe dig med at få nok C-vitamin, eller ascorbinsyre. C-Vitamin fordele flere væv i hele din krop, fordi det hjælper dig med at lave collagen. Kollagen fibre hold din væv sammen, holde din hud stærk og intakt, dine knogler resistente over for pauser, og at dine sener og ledbånd i stand til at holde dine muskler og led på plads. C-Vitamin hjælper også med at øge dit immunforsvar til at beskytte dig mod infektion. En kop bønner giver 12.2 mg ascorbinsyre, omkring 16 procent af den anbefalede daglige dosis for kvinder og 14 procent af ADT for mænd, i henhold til Kontoret for Kosttilskud.

Vitamin K

Bønner også gavne dit helbred ved at give en kilde af vitamin K. Du har brug for K-vitamin for at danne blodpropper, som forhindrer, blodtab efter en skade. Sørg for, at du får nok K-vitamin beskytter mod unormal eller overdreven blødning, mens en mangel på K-vitamin kan forårsage, næseblod og blå mærker. Hver kop grønne bønner indeholder 14.4 mikrogram K-vitamin -- 16 procent af den daglige vitamin, K-vitamin krav til kvinder eller 12 procent for mænd, i henhold til Linus Pauling Institute.

Jern

Tilsæt bønner til din kost for at øge dit indtag af jern er et vigtigt mineral. Din hjerte-kar-system er behov for jern til at holde sig sund, da mineral, der udgør en del af hæmoglobin, det protein, der transporterer ilt gennem blodet. Du kan også bruge jern til at støtte dit stofskifte -- det hjælper dig med at producere den energi, dine celler har brug for at fungere korrekt. Din daglige strygejern krav afhænger af dit køn: Mænd har brug for 8 mg, mens kvinder har brug for, 18 mg, ifølge Linus Pauling Institute. Spise en kop bønner øger dit indtag af 1.03 milligram.

Spise Flere Bønner

Du kan nyde bønner enten rå eller kogt. Tilføj rå bønner til salater, wraps og sandwiches, eller spise de bønner, som en snack sammen med en sund dip, såsom hummus. Prøv dampende bønner, så sæsonen med frisk mynte og citron saft og oliven olie vinaigrette. C-vitamin i citronsaft vil hjælpe dig med at absorbere de bønner' strygejern. For en sund Asiatisk-inspirerede fad, let frakke bønner med sesam olie, stege dem, og så tjene bønner drysset med sesamfrø.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære