Sund Kost >> Ernæring

Kan Selen Være Skadeligt?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret juli 20, 2017

Selen er et mineral, som er vigtigt i små mængder for skjoldbruskkirtlen og immunsystemets funktion. Det fungerer også som en antioxidant, der hjælper med at forhindre cell skader fra frie radikaler. At forbruge tilstrækkelige mængder af selen kan nedsætte din risiko for hjertesygdomme og kræft, men at forbruge store mængder af selen kan være skadelige.

Anbefalet Forbrug

Den anbefalede daglige dosis for selen er 55 mikrogram per dag for voksne, og det tolerable øvre indtag niveau, som du ikke bør overstige 400 mikrogram per dag. Forbruge mindst ADT, men undgå regelmæssigt at indtage store mængder af selen, som regelmæssigt at indtage mængder af 200 mikrogram eller mere, kan det øge din risiko for diabetes, ifølge University of Maryland Medical Center.

Toksicitet

At indtage store mængder af selen kan forårsage toksicitet, men det er usandsynligt, at der opstår fra fødevarer alene. Symptomerne på selen toksicitet omfatter hårtab, opkastning, kvalme, diarré, træthed, irritabilitet, ledsmerter, muskelkramper, blæredannelse i huden, udslæt, vægttab, dårlig mave og negl ændringer. Det kan også forårsage mild nerve skader. Mens der ikke er en behandling for denne sygdom, symptomer sædvanligvis løser sig selv inden for et par uger efter ophørende brugen af selentilskud.

Medicin Interaktioner

Kun tage selentilskud under tilsyn af din læge, da de kan også interagere med medicin, der forårsager dem til at blive mindre effektiv, eller øge risikoen for bivirkninger. Vær især forsigtig med blodfortyndende medicin, kolesterol medicin, kemoterapi medicin og barbiturater. P-piller kan øge mængden af selen i blodet, og andre medikamenter, herunder guld salte, kan sænke blodets indhold af selen.

Overvejelser

Eating selen-holdige fødevarer, er den sikreste måde at øge din selen niveauer. Hvis du tager kosttilskud, tage dem i mængder, der ikke er større end 100 procent af det anbefalede daglige indtag, medmindre din læge anbefaler, at højere beløb. Selen kosttilskud, der indeholder organisk selen er mere let absorberes af kroppen end dem, der indeholder uorganiske former af dette mineral.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære