Sund Kost >> Ernæring

Kan Gravide Kvinder Spiser Blåbær?

Skrevet af Bridget Coila; Opdateret: November 19, 2018

I løbet af graviditeten, der er masser af fødevarer, at kvinder skal begrænse eller fjerne fra deres kost. Heldigvis for kvinder, der elsker bær, blåbær er ikke bare sikkert, men de er også fulde af næringsstoffer, der er nødvendige i graviditet kost. Gravide kvinder ønsker måske at vælge økologiske blåbær for at undgå pesticider, dog. Gravide kvinder bør altid vaske blåbær og andre frugter grundigt, inden du spiser dem.

Frugt og Graviditet

Frugter, herunder blåbær, give vitaminer og mineraler, der hjælper med at holde både mor og barn sundt under graviditeten. Den nøjagtige mængde af frugt, du skal bruge, afhænger af din alder, vægt, højde, og hvor langt henne du er i graviditeten, så du bør konsultere en læge eller ernæringsekspert om din graviditet kost. Mayo Clinic indeholder generelle retningslinjer, der angiver, at en kvinde, der er 5'4" og vejer 110 kilo, før graviditeten skal 4.5 kopper af frugt og grøntsager om dagen i første trimester og omkring 5,5 kopper af frugt og grøntsager en dag i tredje trimester. En kvinde, der er 5'9" og vejer 162 pund, før de bliver gravide har behov for 5 kopper om dagen i begyndelsen af graviditeten og 6 kopper om dagen af tredje trimester. Disse beløb bør omfatte en bred vifte af frugt og grøntsager, og blåbær kan gøre en del af det samlede hver dag eller bare en gang imellem.

Sikkerhed

Ifølge Medline Plus, blåbær er sikkert under graviditet, hvis de indtages i mængder, som normalt spist som fødevarer. Gravide kvinder bør undgå at indtage for store mængder af blåbær, fordi indtagelse af store mængder har ikke været undersøgt i løbet af graviditeten. Medline Plus ikke specifikt at definere mængden af blåbær, der er sikre at indtage. Gravide kvinder kan omfatte blåbær som en af mange frugter, som de forbruger, som en del af deres daglige anbefalede tildeling af frugt og grøntsager.

Specifikke Næringsstoffer

Tilføjelse af blåbær til din graviditet kost, kan øge dit indtag af vigtige næringsstoffer. En kop blåbær indeholder 114 milligram af kalium, som er afgørende for, blodtryk kontrol. Højt blodtryk under graviditeten kan bidrage til graviditet komplikation præeklampsi. Blåbær indeholder også små mængder af C-vitamin, folat, calcium og andre næringsstoffer. Fiber, blåbær kan hjælpe med at reducere dine chancer for at udvikle hæmorider eller bliver forstoppet, der begge er almindelige i graviditeten.

Overvejelser

At smide en håndfuld blåbær i din morgen korn eller en salat kan være en enkel måde til at omfatte mere frugt i din graviditet kost. Du kan også oprette blander saft eller smoothies med blåbær som en ingrediens. En håndfuld blåbær er også en god snack, og du kan tage med dig i en plastik pose, når du er på farten.

Om Forfatteren

Bridget Coila har specialiseret sig i sundhed, ernæring, graviditet, pet og forældrerollen emner. Hendes artikler har optrådt i Ilt, Dansk Fitness og på forskellige hjemmesider. Coila har en Bachelor of Science i celle-og molekylær biologi fra University of Cincinnati, og mere end 10 års medicinske forskning oplevelse.

ADVERT

Mest populære