Sund Kost >> Ernæring

Kan Kaliumtilskud Være Dødelig?

Kalium er nødvendig for en ordentlig hjerte, nerve-og muskelfunktion. Selv om dette essentielle næringsstoffer findes i mange fødevarer, nogle mennesker kan være nødvendigt at tage kosttilskud på grund af sygdom eller lægemidler, der kræves for at behandle sygdom forårsaget af kalium tab. Kosttilskud bør nøje overvåges af en læge, dog, på grund af de høje doser af kalium kan forårsage hjerte rytme problemer, der kan være livstruende i nogle mennesker.

Formål

Kosttilskud kan være ordineret til mennesker, der tager visse diuretika og andre lægemidler, der nedbryder kalium. At få tilstrækkelig kalium er vigtigt, fordi kalium er en elektrolyt, der styrer den elektriske aktivitet i hjertet, som holder din puls konstant. Kalium er også kontrol af blodtrykket ved at arbejde med natrium til at opretholde kroppens væskebalance. I henhold til Colorado State University Extension, en kost lav på kalium og høj i natrium kan føre til for højt blodtryk. Kaliumtilskud er normalt ikke anbefales til folk med for højt blodtryk, men fordi de kan få problemer med hjertet, der er værre.

Problemer

Høje doser af kaliumtilskud kan føre til unormal hjerterytme, som kan udløse en fatal hjerteanfald i nogle mennesker. Diabetikere og folk med nedsat nyrefunktion, som omfatter mange ældre mennesker er særligt sårbare over for denne farlige bivirkninger. Visse former for medicin, herunder nogle blodtryk medicin og over-the-counter smertestillende medicin, kan forårsage uforholdsmæssigt store kalium tilbageholdelse, hvilket øger risikoen for livstruende hjerteproblemer fra kaliumtilskud. Andre bivirkninger omfatter mavesmerter, opkastning, diarré og ulceration i maven og spiserøret, ifølge en rapport i "Den Europæiske fødevaresikkerhedsautoritet Tidende."

Løsning

For de fleste mennesker, der spiser en kost rig på kalium vil rette et lavt niveau af kalium. Bananer, avocadoer, grønkål, gulerødder, mælk, yoghurt, jordnøddesmør, spinat og tomater er rige på kalium. Hvis du føler du har brug for en kalium supplement på grund af en dårlig kost, multivitaminer indeholder sikker mængder af kalium. Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration giver mulighed for over-the-counter multivitaminer indeholder kun 2 procent af den anbefalede daglige indtag af kalium, ifølge University of California-Berkeley Wellness. Dette beløb vil ikke forårsage problemer med hjertet eller andre bivirkninger. Hvis din læge har ordineret kaliumtilskud, aldrig tage mere end den anbefalede dosis.

Overvejelser

Den anbefalede daglige indtagelse af kalium for voksne ved Institute of Medicine, er 4.7 gram, men ammende mødre kan bruge op til 5.1 gram om dagen, ifølge MedlinePlus, en service af den AMERIKANSKE National Library of Medicine og National Institutes of Health. Din samlede indtagelse af kalium omfatter, hvad du får fra fødevarer, og hvad du får fra kosttilskud. MayoClinic.com anbefaler at læse etiketter af forarbejdede fødevarer, fordi mange har tilføjet kalium. Din samlede indtag bør ikke være større end den anbefalede daglige mængde 4.7 gram, medmindre det anbefales af lægen. Hvis du tager receptpligtig kaliumtilskud, din behandling skal nøje overvåges af en læge for at være sikker bivirkninger undgås.

Om Forfatteren

Jan Sheehan er en prisbelønnet medicinsk og ernæring forfatter, der trådte journalistik i 1992. Hun er en tidligere redaktør for "Forældre" magasin. Hun har også skrevet ernæring artikler til "Selvstændig", og "Fitness," "Ladies' Home Journal",", "Sundhed" og andre blade. Sheehan har en Bachelor i journalistik fra Purdue University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære