Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Du Gøre Paleo Uden At Spise Kød?

Paleo kost er baseret på den måde, mennesker plejede at spise for tusinder af år siden. Det er ofte nævnt som den jæger-samler-kost, med en idé om, at alt hvad du spiser, bør du være i stand til at source fra land eller ved jagt. Mens kød, der er et dagligt syn i Paleo-måltid planer, det er muligt at følge Paleo kost uden at spise den-du skal bare være mere af en samler end en jæger.

Paleo Kost Grundlæggende

Når man er på Paleo kost, kan du ikke spise forarbejdede fødevarer, så alle korn, mejeriprodukter, junk fødevarer og TV-middage er off grænser. Selv nogle fødevarer, du måske tror det ville være tilladt, såsom jordnødder, kartofler, kikærter og quinoa er forbudt, da disse enten er nødt til at være forberedt ved hjælp af metoder, der ikke er tilgængelige for gamle mennesker eller indeholde høje niveauer af antinutrients -- forbindelser, der har indflydelse på, hvordan din krop absorberer næringsstoffer. Kød og fisk er ofte de første elementer på en liste af Paleo-godkendt fødevarer, men du kan også spise frugt, grøntsager, nødder og frø.

Ikke-Kød Paleo Fødevarer

Ikke at spise kød vil begrænse dine valg på Paleo kost, men det betyder ikke, det ikke lade sig gøre, du skal bare nødt til at være lidt kreativ. Som næsten alle grøntsager er OK at spise, du kan stadig spise et omfattende udvalg af friske råvarer. Spise en bred vifte af ikke-stivelsesholdige grøntsager og lav-sukker, frugt hver dag -- broccoli, asparges, grønkål, kål, peberfrugter, gulerødder, løg, svampe, spinat, blåbær, brombær og æbler er alle gode valg -- men brug din fantasi og mål for så mange forskellige typer, som du kan. Ikke-Paleo vegetarer ofte bulk op måltider med fuldkorn og bælgfrugter, men du kan bruge nødder og frø til at bulk op dit kalorieindtag og gøre dine måltider mere spændende i stedet for.

Paleo Kilder Til Protein

En af de vigtigste ting, du kan kæmpe med, er at få nok protein. For at komme omkring dette, Matt Frazier af Kød Atlet anbefaler, at æg er en fast bestanddel i din kost plan. Nødder og frø give moderate mængder af protein, selvom disse ikke indeholder store mængder af fedt, for, så du bliver nødt til at se dit indtag, hvis de forsøger at opretholde en sund kropsvægt.

Ændringer

En ikke-kød tilgang til Paleo er yderst vanskeligt, men du kan lave små kvoter at gøre kosten lettere at følge, noter Frazier. Herunder hamp frø og korn-lignende frø, såsom boghvede og quinoa, samt bønner og bælgfrugter kan strengt taget ikke være Paleo, men det vil sikre, at du får nok protein. Ernæringsekspert og Paleo-fortaler Robb Wolf tilføjer, at for mange mennesker, efter Paleo kost 80 til 90 procent af tiden og giver dig selv 10 til 20 procent råderum er en acceptabel mulighed, så forudsat at du holder dig til en streng Paleo for de fleste af den tid, et par ikke-Paleo mad er OK. Som vegetar, kan dette betyde, at upping dit protein indtag med bønner og bælgfrugter eller plante-baseret protein kosttilskud.

Om Forfatteren

Mike Samuels begyndte at skrive til hans eget fitness hjemmeside og de lokale publikationer i 2008. Han er uddannet fra Peter Symonds College i STORBRITANNIEN med A-Niveauer i loven, erhvervsliv og idræt, og er en fuldt kvalificeret personlig træner, sports massage terapeut og korrigerende motion specialist med akkrediteringer fra Førende Internationale.

Foto Credits

  • Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære