Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Du Kun Spiser Grøntsager Og Stadig Holde Dig Sund?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

Mens en sund vegetarisk kost, der omfatter en bred vifte af forskellige fødevarer, der kan give alle de næringsstoffer, du har brug for en kost, der kun består af grøntsager, der ikke gør. Grøntsager ikke indeholder tilstrækkelige mængder af visse vitaminer og mineraler, herunder a-vitamin, B-12 og d-vitamin Du har brug for til forbruge en bredere vifte af fødevarer for at få den anbefalede mængde af essentielle omega-3 fedtstoffer og alle de nødvendige aminosyrer.

Protein

Protein er en vigtig kilde til aminosyrer, som du har brug for for at skabe nye celler. Mens animalske fødevarer giver alle ni af de essentielle aminosyrer i tilstrækkelige mængder, sojabønner og sojaprodukter er den eneste vegetabilske kilde, der giver dem alle. Tilføjelse af kerner og nødder i din kost, eller indtage mælkeprodukter eller æg vil give dig mulighed for at få aminosyrer man har brug for, da animalske produkter og korn quinoa er komplette proteiner og kerner og nødder give de aminosyrer, som ikke findes i grøntsager.

Omega-3 Fedtstoffer

Du har brug for en vis mængde fedt hver dag for et godt helbred, herunder omega-3 fedtstoffer, som er af afgørende betydning. Grøntsager indeholder kun en lille mængde fedt og ikke indeholder omega-3 fedtstoffer, der er i betydelige mængder. Fisk er den bedste kilde til omega-3 fedtstoffer, der giver docosahexaensyre, eller DHA og eicosapentaensyre, eller EPA, men du kan få nogle omega-3 fedtstoffer fra nødder, hørfrø, grønne bladgrøntsager, sojabønner og alger. Men den vegetariske kilder til omega-3 fedtstoffer, der indeholder alfa-linolensyre, eller ALA, hvilket ikke er meget effektivt omdannes til DHA og EPA, du har brug for.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 er et andet næringsstof, som du ikke kan få fra grøntsager, da det kun findes i animalske fødevarer. Du har brug for vitamin B-12 til at danne sunde røde blodlegemer til at transportere ilt rundt i kroppen. Vegetarer har brug for enten at spise fødevarer, der er beriget med vitamin B-12, som nogle morgenmadsprodukter, eller tage et vitamin B-12 tillæg.

D-Vitamin

Grøntsager giver ikke nogen betydelig mængde af d-vitamin Du har brug for D-vitamin for at optage calcium (kalk og holde dine knogler og tænder stærke. Sollys giver nogle af D-vitamin, men som regel ikke nok til at opfylde dit D-vitamin behov. Andre kilder til D-vitamin omfatter berigede mælk, lever og æggeblommer.

Overvejelser

Nogle andre vigtige næringsstoffer, herunder jern og zink, er ikke så absorberes godt fra vegetabilske kilder som dem fra animalske kilder, så det anbefalede indtag af disse næringsstoffer er højere for vegetarer for at kompensere for dette. For eksempel vegetarer er nødt til at forbruge cirka dobbelt så meget jern som ikke-vegetarer, i henhold til MayoClinic.com. De sundeste kostvaner, er dem, der omfatter en bred vifte af fødevarer, så du skal ikke begrænse dig selv til at spise fødevarer fra kun én fødevaregruppe.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære