Sund Kost >> Ernæring

Hvordan Kan En Persons Kost Påvirker Deres livskvalitet?

Skrevet af Traci Glæde; Opdateret December 27, 2018

Hvad du putter i din mund i dag, vil påvirke din sundhed i morgen. Kost har en effekt på din sundhed-i dag og i fremtiden. En kost rig på hele, friske fødevarer kan hjælpe dig med at forblive ung i krop og sind, men dårlig mad valg, kan føre til kroniske sygdomme og fysiske lidelser, hvilket gør det vanskeligt at leve det liv, du ønsker.

Ernæring og hjernefunktion

Hvis du har humørsvingninger, eller glemmer, hvor du kan sætte dine nøgler, være opmærksom på din kost. Hvordan din hjerne udfører daglige opgaver, der er direkte berørt af dit valg af fødevarer. De næringsstoffer, du indtager, påvirker både din argumentation processer og følelser, ifølge Dr. Fernando Gomez-Pinilla af UCLA ' s David Geffen School of Medicine. En kost, der indeholder omega-3 fedtsyrer fra fede fisk, plante flavonoider og vitaminer fra en bred vifte af frugt og grøntsager, samt protein og mineraler fra kød, nødder og bønner er af afgørende betydning for hjernens sundhed. Gomez-Pinilla, at disse vitale næringsstoffer forbedrer humør, forbedre hukommelse og forhindre faldende hjernens funktion, der opstår i forbindelse med befolkningens aldring.

Kost og Mobilitet

Dårlige kostvaner kan føre til overvægt, som øger din risiko for at udvikle slidgigt, ifølge Arthritis Foundation. Over tid, brusk og led slides ned, forårsager smerte, inflammation og begrænser din evne til at bevæge sig. Du behøver ikke være overvægtig for at udvikle gigt eller ringe mobilitet. En fornyet undersøgelse offentliggjort i November 2010-udgaven af "Nuværende Mening i Klinisk Ernæring og Metaboliske Sig," hedder det, at lavt indtag af antioxidanter og vitaminer er forbundet med faldet i mobiliteten og mulige fremtidige handicap. For eksempel, lav protein indtagelse kan føre til tab af muskelmasse og et lavt niveau af carotenoider -- findes i frugt og grøntsager -- er forbundet med nedsat styrke i musklerne, hofter og greb.

Kost og Kroniske Sygdomme

Kost påvirker din fysiske sundhed og ernæring er en vigtig faktor for, om du udvikler sygdom, ifølge en rapport fra World Health Organization. Hjertesygdomme, diabetes, slagtilfælde og kræft, kan alle være bestemt af fødevarer, du spiser. Overskydende sukker indtag påvirker diabetes og slagtilfælde; overskydende salt indtagelse fører til for højt blodtryk og hjerte-sygdomme og forarbejdede fødevarer, kan det øge din risiko for fedme og kræft, siger en rapport fra Purdue University.

En Ounce af Forebyggelse

United States Department of Agriculture har offentliggjort kostråd designet til at hjælpe med at sikre, at du spiser tilstrækkelige næringsstoffer for et godt helbred. Disse retningslinjer er muligvis skal justeres af din læge, hvis du har medicinske tilstande, der kræver, at du øge eller sænke dit indtag af bestemte næringsstoffer. For at opretholde en tilfredsstillende livskvalitet, partner med din læge eller ernæringsekspert til at designe en plan, der opfylder dine specifikke behov.

Om Forfatteren

Traci Joy

En certificeret kostvejleder, der bestod i health, fitness og ernæring, Traci Vandermark har været at skrive artikler i hendes speciale felter, siden 1998. Hendes artikler har optrådt både online og på print i publikationer såsom Simple Overflod, "Catskill Land Magasin," "Fugle og Blomster," "Hættepåsættere" og "Land" Opdagelser."

bibliografi-ikonet ikonet for annotation tool Citerer denne Artikel
ADVERT

Mest populære